reklama 11A

Hvězdný hřebec Taloubet Z ukončí v Lipsku kariéru

ikonka

Jedna z hvězd světových kolbišť a opora německého jezdce Christiana Ahlmanna hnědák Taloubet Z se rozloučí s kariérou při CSI5* v Lipsku, kde dosáhl na jeden ze svých největších triumfů. Letos osmnáctiletý plemenný hřebec bude působit nadále v chovu.
17.01.2018 11:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Taloubet Z s Christianem Ahlmannem při vítězství v SP Stuttgart 2016. Foto: FEI / Stefan Lafrentz
 
„Žádný náš plemeník se nenacestoval po světě a nevyhrával tolik, jako Taloubet Z“, stojí na webu belgického hřebčína Zangersheide. Nyní jeden z jejich nejlepších hřebců končí sportovní kariéru a bude se věnovat pouze povinnostem plemeníka. Fanoušci se s ním rozloučí při CSI5* v Lipsku (19. – 21. ledna). Taloubet Z tvořil s Němcem Christianem Ahlmannem jednu z nejúspěšnějších parkurových dvojic posledních let. 
 
„S tvým osmnáctým rokem přišel ten čas. V Lipsku, kde jsi vyhrál finále Světového poháru i dvakrát soutěž Grand Prix tě čeká tvůj poslední skok“, napsal Ahlmann Taloubetovi jako vzpomínku na Facebook. 
 
Taloubet, jehož otcem je Galoubet A a matka Krista je po Polydorovi, má za sebou skutečně nepřeberné množství úspěchů na závodech nejvyšší světové úrovně. Namátkou jmenujme pár z nich. Vyhrál několikrát Grand Prix Světového poháru, například v Oslu, Helsinkách, Madridu, Stuttgartu nebo již zmíněném Lipsku. Zvítězil v prestižních Velkých cenách v Paříži a Estorillu, první místo vybojoval v Rolex IJRC Top10 Final v Ženevě, byl součástí německého národního týmu, který vyhrál finále Poháru národů 2016…
 
Ahlmann ve své vzpomínce označil Taloubeta za abnormálně kvalitního koně po všech stránkách, s bojovným duchem, rychlostí, obratností, sílou a výborným charakterem.



Štítky: skokyTaloubet Z
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE