reklama 11C

Taloubet Z se v Lipsku loučí s kariérou

ikonka

Při letošním ročníku Partner Pferd v Lipsku se se svojí kariérou loučí 18 letý Taloubet Z, kterého k jeho největším sportovním výkonům dovedl německý reprezentant Christian Ahlmann. Celkem třikrát se tato dvojice radovala z vítězství právě v Lipsku…
20.01.2018 11:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jaké největší vzpomínky máte, když se zamyslíte nad Taloubetovou kariérou?

CH: Těch je hodně, nejen vítězství ve finále Světového poháru právě v Lipsku, což pro nás znamenalo nejlepší výsledek mezi jednotlivci. Vážím si také dalších vítězství ve dvou Velkých cenách v Lipsku. Přemýšlím, kde ještě se nám takhle dařilo, ale jako první mě napadnou, když jsem v Lipsku, právě zdejší úspěchy.

 

V čem je Taloubet Z jedinečný?

CHA: Taloubet je při ošetřování ten nejmilejší a nejklidnější partner, přestože je plemenný hřebec. V parkuru se z něj ale stává Ferrari. Najednou má velké zrychlení a může skákat každý skok z jakéhokoliv nájezdu. Síla ve skoku a energie jsou u něj enormní.

 

Jak pak vypadá důchod takového sportovního koně, jako je on?

CHA: Taloubet se velice rád pohybuje a také je rád, když ho někdo jezdí, takže bude určitě i po neděli trochu trénovat. Bude chodit ještě více do výběhu než do teď, a bude se věnovat také činnosti plemeníka. Uvidí se, jak ještě dlouho bude chodit pod sedlo. Budeme to dělat tak dlouho, dokud ho to bude těšit.

 

Jak se daří jeho potomkům?

CHA: Vzhledem ke sportovnímu nasazení se věnoval roli plemeníka málo. Ale i přes ten nízký počet potomků se někteří prokazují jako dobří koně. My sami máme tři, které právě obsedáme, a jednomu je osm. Toho bychom letos chtěli zkusit ve Velkých cenách. U všech se projevuje hodně energie a také talent při skákání.

 

Zdroj: TZ Partner Pferd Leipzig

Foto: Thomas Hellmann




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE