reklama 11C

Vozatajské mistrovství v Heřmanově Městci. Dorazí 43 spřežení

ikonka

Po dvouleté pauze pořádá Národní hřebčín mistrovství České republiky v jízdě spřežení. Tentokrát se bude konat od čtvrtka 3. do neděle 6. srpna v Heřmanově Městci, kde se šampionát konal naposledy v roce 2016. Nahlášeno je 43 spřežení.
01.08.2023 14:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V královské kategorii čtyřspřeží diváci uvidí během republikového šampionátu čtyři účastníky, mezi nimiž nebude chybět ani reprezentant Národního hřebčína Kladruby Jiří Nesvačil junior. „Nejpočetnější je kategorie jednospřeží, kde je přihlášeno celkem 15 vozatajů,“ uvedl ředitel závodů Karel Dvořák. 
 
Ve čtvrtek 3. srpna dopoledne proběhne veterinární inspekce koní a poté čeká startující kategorií jednospřeží 3* a dvojspřeží pony 3* úvodní drezura. V pátek absolvují drezuru kategorie jednospřeží v rámci otevřené soutěže na úrovni 2*, dále dvojspřeží 3* a celý páteční program zakončí soutěž čtyřspřeží 3*. 
 
Divácky atraktivní vozatajský maraton je na programu v sobotu 5. srpna. Mistrovství pak bude zakončeno v neděli překážkovou jízdou a následným vyhlášením celkových výsledků. „V heřmanoměstecké Bažantnici se konalo již mnoho jezdeckých klání. Po druhé světové válce se zde navázalo na jezdecké a dostihové aktivity knížat Kinských. Tento park byl dějištěm jak soutěží spřežení, tak i soutěží ve všestrannosti a mnoha Hubertových jízd. Koně k Heřmanovu Městci prostě neodmyslitelně patří,“ uvedl ředitel národního hřebčína Jiří Machek.
 
Návštěvu závodů mohou diváci spojit s prohlídkou nově zrekonstruovaných historických stájí, jež nechal postavit téměř před sto padesáti lety kníže Ferdinand Bonaventura Kinský. Nově rehabilitovaný areál je po své obnově opět užíván k výcviku starokladrubských vraníků.
 
Více informací o závodech je k dispozici na webových stránkách Národního hřebčína a v záznamu na Jezdci.cz POD TÍMTO ODKAZEM. Záštitu nad akcí převzali ministr zemědělství Marek Výborný a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Vstup pro diváky je na závody zdarma. Akce se koná za finanční podpory Národní sportovní agentury.
 
Zdroj: tisková zpráva NH Kladruby
Foto: Michaela Procházková a Anna Zimová, poskytl NH Kladruby



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE