reklama 11C

Troizilet druhý v Chantilly, Red Dynamite nestačila na "all stars"

ikonka

Sedmiletý Troizilet se měsíc po svém vítězném vstupu do sezony opět vrátil do Chantilly a získal druhé místo v classe 2 Prix de Lassy (1300 m, 21 000 eur). Valacha stáje Leram opět odjezdila Marie Vélon, na vítězného Buridana ztráceli 2 délky.
16.02.2021 15:16  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Úvodní dostih úterního programu v Chantilly měl z českého pohledu zajímavý náboj, neboť se v něm utkali hned dva vítězové nejbohatšího tuzemského sprintu EJC Leram Million. Proti Troiziletovi se totiž poprvé od svého předloňského pražského vítězství postavil stejně starý Zock, kterého aktuálně připravuje Carina Fey pro švýcarský syndikát Stall Alegra RC.

Marie Vélon v úvodu Troizileta stáhla na pátou pozici a dlouho čekala s nástupem. Když tmavý hnědák za distancí přišel se svou údernou koncovkou, vedoucí Buridan již odskočil a svěřenec Václava Luky mladšího se mu už jen přiblížil na dvě délky. S přehledem však porazil zbytek včetně čtvrtého Zocka s Cristianem Demurem.

Druhý bošovický kůň, čtyřletá Red Dynamite ze stáje Westminster Race Horses, narazil v classe 2 Prix de Chauvry (1900 m, 21 000 eur) na mimořádně kvalitní pole. Klisna pod Theo Bachelotem odvodila dostih, ale v cílové rovině ji během pár okamžiků soupeři minuli a Red Dynamite skončila sedmá se ztrátou necelých 10 délek na prvního Intellogenta.

Někdejší vítěz Qatar Jean Prat (Gr.1) a soupeř Subway Dancera nebyl zdaleka jediným ostříleným blacktype koněm v této sestavě. Druhý finišoval listed vítěz Harmless před Replenishem. Páté místo si připsal někdejší světoběžník Garlingari, vítěz dostihů jako Qatar Prix Dollar, La Coupe, Prix D'Harcourt či Prix Exbury. Dotovaných bylo nicméně prvních sedm míst, a tak ani Red Dynamite neodjíždí z Chantilly s prázdnou.

Foto: Troizilet na archivním snímku Pavly Pechmanové




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE