reklama 11C

Spolek Český teplokrevník publikoval katalog plemenných hřebců 2024

ikonka

Zástupci chovatelského svazu Český teplokrevník publikovali na oficiálním webu katalog plemenných hřebců působících v plemenné knize českého teplokrevníka pro rok 2024. Ke stažení je zdarma ve formátu PDF.
12.03.2024 10:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytl Český teplokrevník z.s.  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Členům spolku Český teplokrevník bude katalog distribuován během března v tištěné formě.
 
V katalogu chovatelé najdou i seznam hřebců, jejichž inseminační dávky jsou dostupné ze zahraničí se zastoupením v České republice. „Chovatel může použít mraženou či chlazenou inseminační dávku těchto hřebců na klisnu zapsanou v PK ČT, aniž potřebuje další schválení RPK. U hřebců splňujících podmínky AP lze na akcelerační klisnu rovněž použít dotační podporu. Chce-li chovatel použít inseminační dávku hřebce, který v seznamu uveden není, ale splňuje podmínky šlechtitelského programu ČT, je třeba o schválení dávky požádat v dostatečném předstihu RPK ČT,“ upozorňují představitelé spolku.
 
Svůj profil v katalogu má 97 plemenných hřebců, což je oproti roku 2023 o 21 hřebců méně. Celkem 50 hřebců je k dispozici formou čerstvého spermatu a 37 hřebců formou přirozené plemenitby. „Do konečného počtu je třeba ještě uvést, že osm hřebců je k dispozici pouze formou mražených dávek a tlumačovští 2481 Cannor a 3053 Quantanamo jsou vedeni pouze jako rezervní hřebci,“ píše se v průvodním článku na webu ČT.
 

Psali jsme: Royal White TN se stal vítězem körungu ČT. Prémii obdrželi hned tři hřebci

 
„Novinkou pro rok 2024 je přehled hřebců na webu ASCHK.cz. Po zvolení plemene český teplokrevník lze přehledně dohledat veškeré podrobnosti k jednotlivým hřebcům, včetně fotogalerie, odkazu na sportovní výkonnost a popis hřebce,“ doplnili představitelé spolku Český teplokrevník s tím, že pokud majitelé, resp. držitelé hřebce budou chtít doplnit informace, mohou kontaktovat sekretariát Asociace svazů chovatelů koní ČR na e-mailu: schlehoferova@aschk.cz. 
 
Další podrobnosti včetně zmiňovaného katalogu najdou zájemci POD TÍMTO ODKAZEM.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }