reklama 11C

Sendmeastar se rozloučila vítězně, tříleté hvězdy neuspěly v blacktype

ikonka

Podobný průběh i výsledek měla dvojice pondělních vystoupení českých tříletých na německé blacktype scéně. Vítězka Jarní ceny klisen Salt Mix doběhla osmá v hannoverském listed a stejnou příčku obsadil šampion Devil In Pink v German 2000 Guineas.
29.05.2023 19:24  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Reprezentantka stáje BoKaBau s.r.o. Salt Mix odskakovala do Grosser Preis der Hannoverschen Volksbank (1400 m, 25 000 eur) s kurzem 124:10 jako příslušnice druhého sledu, čekajícího na zaváhání favoritek. Po dobrém startu záhy klesla na chvost pole a Jozef Bojko ji začal přistrkovat rukama už v oblouku. V cílové rovině se svěřenkyně Václava Luky mladšího pokusila přijít se závěrem a zkrátit své manko, v cíli však na vítěznou Spring Promise z Godolphinu ztrácela bezmála 15 délek.

Devil In Pink nastupoval do silně obsazeného 38. Mehl-Mülhens-Rennen - German 2000 Guineas (Gr.2, 1600 m, 153 000 eur) v Kolíně nad Rýnem jako největší outsider s kurzem 216:10. V sedle s Martinem Laubem cválal kolem šestého místa, ve finiši však nedokázal ohrozit nejlepší a klesl na osmou příčku se zhruba dvanáctidélkovým odstupem na suverénního vítěze Angers.

Stáj Lokotrans a trenér Luboš Urbánek se částečně odškodnili v kolínském rámcovém programu, když napajedelský odchovanec Lailaho po skvělém finiši doběhl těsně třetí ve dvojkovém handicapu Walkro Cup 2023 (1600 m, 13 000 eu). Ještě na začátku cílové roviny byl uzavřen na předposlední pozici, ale před distancí se Martinu Laubemu otevřela mezera k útoku a pětiletý hnědák nasadil k velké akceleraci. Cílová kamera ho zachytila jen hlavu a krk za vítězem American Hope.

Úspěšný den ve Wissembourgu i Chatillonu

Hned sedm koní v českém tréninku startovalo na pondělním mítinku ve francouzském Wissembourgu. Dařilo se zejména oběma stájím majitele Jiřího Trávníčka, který se spolu s trenérem Daliborem Törökem radoval z jednoho vítězství. Postarala se o něj tříletá Sendmeastar v barvách Ecurie Haras de Beaufay, která pod Petrem Foretem ovládla stylem start-cíl prodejní dostih tříletých Prix Garage Meichel Mothern (2150 m, 8000 eur).

Dcera klasické vítězky Sedmikrasky a osmá z letošní Jarní ceny klisen se v pětičlenném poli záhy ujala vedení, na protilehlé rovině se odpoutala o několik délek a finišem ve vnitřní stopě uhájila jistý triumf o 2 délky. Po dostihu změnila majitele za 9001 eur.

Ve třech dalších dostizích si čeští koně připsali druhá místa a pokaždé byl v jejich sedlech žokej Jan Faltejsek. V proutěných překážkách classe 4 byl stříbrný Ras El Hanout, pětiletý valach majitele Francise Fuchse z tréninku Alžběty Faltejskové.

Stejný výsledek zaznamenal Faltejsek ve steeplechase Prix HR Constructions (3900 m, 15 000 eur) na High In The Sky. Šestiletý syn výborné Partoutatou zaostal o 2 1/2 délky za Great Mixem, který mu dával 3 kg. A druhý doběhla v proutěných překážkách Prix Tele Video Strasser Drachenbronn (3800 m, 15 000 eur) i Platina. Polosestře vítězky derby Queen Of Beafay chybělo na nejlepšího koně v cíli pět délek.

Naprázdno neodjíždí ani čtyřletá Holly Story, která pod Petrem Foretem obsadila dotované páté místo v handicapu classe 4 Prix des Eaux Minerales Celtic (1350 m, 14 000 eur).

Stoprocentní bilanci měl v pondělí ve Francii trenér Zdeno Koplík. Ten se vypravil s dvojicí svěřenců do Chatillonu a ona oba angažoval Lukase Deleaua. Tříletý Bint Al Jnob finišoval čtvrtý mezi tříletými v classe 3 na 1600 metrů, o jednu příčku níže skončila veteránka Manolla vestejně dlouhém classe 4.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová (Sendmeastar)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE