reklama 11A

"Otevřela dveře dalším ženám." Po těžkém pádu zemřela Lorna Brooke

ikonka

Britská amatérská jezdkyně Lorna Brooke podlehla následkům těžkého pádu, který utrpěla před více než týdnem na závodišti Taunton. Smutnou zprávu přinesl list Racing Post s odvoláním na informaci Injured Jockeys Fund (IJF).
19.04.2021 12:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Brooke se nacházela v kómatu poté, co 8. dubna spadla z valacha Orchestrated trénovaného její matkou Lady Susan Brooke ve steeplechase na 4600 metrů. Pro amatérskou jezdkyni přiletěl záchranářský vrtulník, který ji dopravil do nemocnice v Bristolu. Na jednotce intenzivní péče byla přijata s podezřením na zranění páteře, v pátek však musela být kvůli komplikacím uvedena do umělého spánku. O dva dny později zemřela.

"S hlubokým zármutkem oznamujeme tragickou zprávu, že Lorna Brooke včera zemřela. Její rodina děkuje všem za vlídnost projevenou v posledních deseti dnech, zejména profesionálnímu personálu v nemocnici Southmeads," uvedl v pondělí Injured Jockeys Fund.

37letá Lorna Brooke odjezdila 17 vítězů ve Velké Británii a Irsku. Největším úspěchem její dvacet let dlouhé kariéry byl zřejmě triumf v prvním ročníku Ladies Handicap Chase ve Fairyhouse.

"Byla to skvělá holka. Máme mnoho výjimečných jezdkyň a ona možná trochu předběhla dobu. Byla jednou z žen, které pomohly nastavit současné standardy a otevřít dveře dalším ženám," řekl Racing Postu trenér John Groucott.

Ilustrační foto: BHA




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE