reklama 11C

Série Brunch Royala skončila, ale druhé místo bereme, říká Bartoš

ikonka

Smíšený mítink ve Štrasburku nabídl v neděli i dva starty koní v českém tréninku. Brunch Royal předvedl další kvalitní výkon v cross country, do Českého derby přihlášený Tcheque King se při letošním debutu neztratil proti kvalitním německým koním.
18.04.2021 15:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

S vizitkou sedmi vítězství z posledních osmi startů cestoval do francouzského Štrasburku osmiletý valach Brunch Royal. Svěřenec Josefa Váni mladšího ze stáje Scuderia Aichner SRL sice na specifické dráze svou sérii neprodloužil, ale doběhl dobře druhý v krosu na 5200 metrů. Dotované umístění získal i druhý český zástupce Tcheque King v barvách DS Pegas mezi tříletými nezvítězivšími.

Brunch Royal, který před měsícem lehce opanoval cross coutry v Lyonu - Parilly, odskakoval do Haras du Lion - Prix Martine Et Michel Lutz (5200 m, 44 000 eur) jako sázková druhá šance v kursu 35:10. Josef Bartoš ho velkou část pestrého kursu držel na chvostu pole.

V posledním kilometru si zlepšil pozici a byl jedním z trojice koní, kteří akceptovali zrychlení. Stylem start - cíl zvítězil dvanáctiletý polokrevník Vent des Dunes v sedle s třetím z loňské Velké pardubické Romainem Julliotem. Tři délky za ním finišoval Brunch Royal, který nesl o kilogram méně než vítěz.

 

Podcast s Jiřím Palíkem: Dostihy se hodně změnily, ale vybral bych si to znovu

 

"I když vítězná série skončila, s druhým místem jsme spokojení. Brunch Royal trochu doplatil na svou nezkušenost, že na této technicky poměrně náročné dráze startoval poprvé. Pole stále někam sjíždí přes písek a přes další dráhu, je tam hodně nerovností. Šli jsme jeho obvyklou taktikou, byl zaparkovaný vzadu a v závěru začal míjet soupeře. Ve Štrasburku se ale v závěru nedá až tak zlepšit jako na některých větších drahách," hodnotil po doběhu Josef Bartoš.

O půl hodiny později vstoupil ve Štrasburku do sezony tříletý bělouš Tcheque King z vlastního chovu Jiřího Trávníčka a tréninku Dalibora Töröka. Syn vítězky Grande Steeple-chase d’Europa Kamelie, který je přihlášen do Českého derby a loni se letmo seznámil s dostihovým provozem při dvou startech v Karlových Varech a Evreux, finišoval čtvrtý v dostihu tříletých nezvítězivších na 2000 metrů.

Pod Jeromem Claudicem cválal zpočátku druhý a na protilehlé rovině se dokonce vnější stopou posunul do vedení. V závěru bojovným výkonem uhájil čtvrté peníze asi čtyři délky za favoritem Djangem Unchained, který vedl doběh raz-tři německých koní.

Svěřenec Henka Greweho vlastní francouzský handicap 39 kg, loni skončil druhý v dražebním dostihu o 250 000 eur v Longchamp a kromě přihlášky do svého domácího derby je předběžně směřován i do Prix du Jockey Club.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE