reklama 11A

Ponntos čtvrtý v listed, v Miláně změřil síly s italskou hvězdou

ikonka

Jedna délka chyběla tříletému Ponntosovi z tréninku Miroslava Nieslanika k zisku statusu blacktype koně. V listed Premio Certosa v Miláně doběhl čtvrtý poté, co spolu s vítězným The Conquerorem odvodil velkou část dostihu.
18.04.2021 17:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Ostrý vstup do sezony v neděli absolvoval tříletý Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové, který se v listed na přímé dráze v Miláně porovnal s nejlepším italským sprinterem, dvojnásobným vítězem grupy 3 The Conqueror. Hvězda rodinného střediska Tušimice se při návratu na blacktype scénu neztratila a v Premio Certosa (1000 m, 38 500 eur) brala čtvrté místo.

Žokej Milan Zatloukal po startu na nic nečekal a jako obvykle poslal loňského dvojnásobného italského vítěze na špici. Tam svěřenec Miroslava Nieslanika cválal prostředkem dráhy po boku šestiletého The Conquerora, který nesl 63 kg a mladšímu Ponntosovi dával 8 kg.

U vnější bariéry jdoucí domácí favorit pod Salvatorem Sulasem za distancí akceleroval a bez větších problémů odskočil o 1 1/4 délky. Za ním si s podobným přehledem pohlídala druhé místo španělská klisna Kitty Marrion před I am Magnetic. Čtvrtý Ponntos ztrácel na vítěze 3 délky, k zisku statusu blacktype koně mu chyběla jen délka.

Trenér Miroslav Nieslanik sedlal v Miláně ještě čtyřletého Donna Clifse, který skončil sedmý v handicapu Premio Gianni Crotti na 1500 metrů

Foto: Ippica

Podcast s Miroslavem Nieslanikem: Rodina drží pospolu (leden 2021)




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE