reklama 11D

First Of All porazil L' Estrana. Češi vítězili v Meranu i Wroclawi

ikonka

Ve třech různých zemích startovali v neděli koně českých stájí, zejména těch překážkových. V Meranu se staly jejich kořistí oba dostihy kategorie listed, ve Wroclawi se zrodila čtyři česká vítězství a dvě umístění byla k vidění ve Wissembourgu.
14.05.2023 23:54  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

V meranském listed Premio Lunedi Di Pentescoste (3900 m) vstoupil do sezony čtyřnásobný hrdina Gran Premia L' Estran v sedle s Josefem Bartošem. Hvězda stáje Scuderia Aichner skončila druhá s desetidélkovou ztrátou na First Of Alla s žokejem Janem Faltejskem. Ryzákovi stáje Dr. Charvát trénovanému Pavlem Tůmou se tak podařilo aspoň symbolická odvěta za loňské Gran Premio. Pro třetí peníze si doběhl polský Haad Rin, za nímž se seřadili Sternkranz a Il Superstite.

Trenér Josef Váňa mladší si spravil chuť ve druhém vrcholu programu, listed proutěnkách Premio Chivas Regal (3500 m), kde exceloval Mauricius s Josefem Bartošem. Zanini přidal třetí místo před Skins Rockem.

Úspěšný den měl i trenér Grzegorz Wroblewski, který v Meranu nasedlal dva vítěze pro majitele Wieslawa Jakuba Kartuse. Valach Pope po tuhém boji o krátkou hlavu porazil Costa Ricu v proutěnkách čtyřletých Premio Scena (3300 m) a výborný výkon předvedl i stejně starý Burschi ve steeplechase Premio val Martello (3550 m), kde si jistě o délku poradil s Ramuntchem  a Lady In The Lake.

Barvy majitele Jířího Charváta byly v neděli úspěšné i ve Wroclawi. Chittussi pod Janem Odložilem ve steeplechase na 3600 metrů udrdžel za sebou Pretty Kinga, tříletý Geroge Of Beaumont vedený Danielem Vyhnálkem by první v rovině na 2600 metrů.

Ve dvou dostizích se podařil český doběh raz-tři. V proutěných překážkách na 3600 metrů hnědák Brexit triumfoval o 3 1/2 délky před Ambrosiusem a Galánečkou, ve steeplechase na 3850 metrů bylo pořadí Reggaeton - Go Canada - Sophist. Oba vítěze odjezdil Pavel Složil.

Z dvojice zástupců stáje Pegas ve Wissembourgu byl úspěšnější šestiletý syn výborné skokanky Partoutatou High In The Sky, který s Benoitem Claudicem doběhl třetí ve steeplechase Prix Genybet - Prix Toreilles Toirtures (3900 m, 15 000 eur). Ho My God uzavřel pětičlenný doběh v proutěných překážkách na 3800 metrů.

Foto: Equos




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }