reklama 11C

Equinews: Prague Lions s Annou Kellnerovou byli v Saint Tropez čtvrtí

ikonka

V Ramatuelle u Saint Tropez pokračovala pátým kolem parkurová série Global Champions. Prague Lions tam obsadili čtvrtou příčku. – Tlumačov uspořádal Základní zkoušky výkonnosti tříletých hřebců, vyhrál je Lucky Luck VK.
06.06.2023 17:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který najdete také například na Stream.cz nebo v programu televize A11. Jednotlivé reportáže vysílá v rámci zpravodajské relace Report kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

 

Prague Lions byli v Saint Tropez čtvrtí. Grand Prix vyhrál Epallard

Páté kolo parkurové série Global Champions se uskutečnilo na azurovém pobřeží v Ramatuelle u Saint Tropez. Týmová soutěž proběhla v pátek 2. června a zasáhla do ní v dresu Prague Lions i Češka Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old.
 
V prvním kole soutěže ovšem tato dvojice nestartovala. S Nielsem Bruynseelsem na valachovi Matadorovi tvořil sestavu Pražských lvů Mexičan Fernando Martinez Sommer s jedenáctiletým valachem High Five. V jeho sedle překonal úvodní část soutěže s překážkami vysokými 155 centimetrů po jedné chybě se čtyřmi trestnými body. 
 
Bruynseels s jedenáctiletým Matadorem zapisoval při obou startech na bodové konto nulu a stejně tak se v druhém kole dařilo Anně Kellnerové na Catch Me If You Can Old. I díky tomu se Prague Lions ujali průběžného vedení. Prague Lions nakonec obsadili čtvrtou příčku za New York Empire, Madrid in Motion a Paris Panthers. I tyto tři celky zaznamenaly čtyři trestné body, ale součty časů z druhého kola měly o pár sekund nižší. 
 
V aktuálním pořadí GCL jsou Prague Lions pátí s 85 body. O devět bodů více mají St Tropez Pirates a se 102 body jsou třetí Riesenbeck International. Druzí Paris Panthers ztrácí dva body na Madrid in Motion, kteří nasbírali při pěti závodech celkem 111 bodů. 
 
Anna Kellnerová má zatím stoprocentní úspěšnost, co se týče kvalifikací do Grand Prix Longines Global Champions Tour. V Saint Tropez vrcholnou soutěž celých závodů absolvovala v sobotu s klisnou Catch Me If You Can Old s deseti trestnými body a skončila na 26. místě. 
 
Do rozeskakování se po bezchybném základním parkuru probojovalo šest dvojic. Brit Scott Brash jako jediný v sedle čtrnáctiletého Hello Jeffersona chyboval a skončil tak šestý. Po vítězství v Madridu přidala další skvělý výkon Australanka Edwina Tops-Alexander, když s Fellow Castelfieldem skončila tentokrát pátá. Čtvrté místo patřilo Olivierovi Philippaertsovi na sedmnáctileté klisně H&M Legend Of Love. Bronzová pozice mu unikla o pouhou čtvrtinu sekundy. Právě o tolik byl rychlejší Francouz Simon Delestre na desetiletém valachovi Dexter Fontenis Z. Letos podruhé druhý skončil Christian Kukuk, když na jedenáctiletém hřebci Mumbaiovi projel cílem rozeskakování v čase 38,88 sekundy. Od prvenství jej dělilo 48 setin, které hrály ve prospěch dalšího z domácích jezdců – Juliena Epaillarda na desetiletém valachovi Donatello d´Auge. 
 
Kromě Juliena Epallarda a již zmíněné Edwiny Tops-Alexander se do Super Grand Prix letos kvalifikovali tři Němci. V Dauhá vyhrál Philipp Weishaupt, na Miami Beach se stejně jako v roce 2022 podařilo triumfovat Katrin Eckermann a v Mexico City nenašel přemožitele David Will. 
 
V žebříčku LGCT je první stále Maikel van der Vleuten, jenž v Saint Tropez bral díky jedenácté pozici s valachem Beauville Z N.O.P. dalších 26 bodů a celkově jich má 135. Se 109 body je druhý Abdel Saïd a na třetí příčce je se 103,2 body Christian Kukuk. Stobodovou hranici překonala po pěti kolech ještě Malin Baryard-Johnsson. 
 
Global Champions pokračuje již v nadcházejícím týdnu šestou zastávkou v Cannes, na níž v rychlém sledu navážou Stockholm, Paříž a Monaco. V červenci budou následovat nové destinace ve španělské A Coruñi a v německém Riesenbecku. V srpnu jsou naplánované již tradiční destinace v Londýně a Valkenswaardu, v září pak zůstal v kalendáři pouze Řím, jelikož závody v New Yorku byly zrušeny. Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu a tečku za celou sezonou udělá od 16. do 19. listopadu GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 

Zkoušky tříletých hřebců v Tlumačově: Nejúspěšnější byl Lucky Luck VK

Vítězem Základních zkoušek výkonnosti tříletých hřebců ČT, které se uskutečnily ve středu 31. května v Tlumačově, se stal Lucky Luck VK po plemeníkovi 1977 Stalypso. Nejen jeho výkon stručně zhodnotil v krátkém komentáři člen komise Stanislav Hošák. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE