reklama 11A

Anna Kellnerová na Radiožurnálu. O vztahu ke koním i jejich náladách

ikonka

Velmi zajímavý rozhovor Andrey Sestini Hlaváčkové s Annou Kellnerovou v pondělí 15. listopadu odvysílal Radiožurnál Sport. Obě sportovkyně si povídaly o vztahu ke koním, jejich důležitosti ve sportu, ale i jejich náladách.
15.11.2021 22:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Andrea Sestini Hlaváčková se například Anny Kellnerové ptala na to, kolik procent výkonu zajistí v parkurovém sportu jezdec a kolik kůň. „Dle mého názoru a myslím si, že i podle názoru více jezdců je to tak sedmdesát na třicet. Sedmdesát procent výkonu je na koni a třicet procent na jezdci. Kůň je bez jezdce pořád koněm, ale jezdec bez koně už není jezdcem. Bez koní bychom nemohli dělat to, co děláme, a proto mají převahu i ve fyzické stránce, protože díky nim jsme schopní skákat přes překážky,“ uvedla.
 
Česká parkurová reprezentantka a členka týmu Prague Lions také prozradila, že i mezi jezdcem a koněm může vzniknout ponorka. „Musím se přiznat, že já jsme to za celou dobu, co jezdím, zažila jen jednou, a to bylo s Catch Me If You Can. Ona pocházela z jiného systému a potřebovala ode mě jiný systém ježdění. Bylo těžké ji pochopit a nabídnout jí to, protože jsem se některé věci učila nanovo. Potom jsme měly ponorku, protože mně to nešlo a ona byla naštvaná, že mi to nejde. Bylo to strašně krásné, protože mi moje ošetřovatelka koní řekla, ať jedu na dovolenou. Tak jsme řekla, že pojedu a tím jsme se obě vyčistily a když jsem se vrátila, tak to začalo fungovat,“ vzpomínala Anna Kellnerová na těžké období, které prožila se svojí stájovou jedničkou.
 
Celý rozhovor je dostupný nejen v internetovém archivu Českého rozhlasu, ale také na YouTube kanálu Radiožurnálu Sport.
 
 
Zdroj: Český rozhlas, Radiožurnál Sport
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE