reklama 11D

Wirelesse čeká poslední start. Šampion odejde do hřebčína Napajedla

ikonka

Wireless, jeden z nejúspěšnějších koní v moderní éře českého turfu, odejde už brzy do chovu. Jeho působištěm bude hřebčín Napajedla, ještě předtím osmiletý hřebec absolvuje "rozlučku" na Evropském poháru žokejů.
19.09.2019 18:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Šampion českých mílařů Wireless se stane od příští připouštěcí sezony novou posilou hřebčína Napajedla. Osmiletý ryzák stáje Leram ukončí kariéru v sobotu 28. září na Evropském poháru žokejů ve Velké Chuchli.
 
Jeden z historicky nejúspěšnějších koní v českém tréninku se naposled ukáže na dráze při obhajobě svého loňského vítězství v Lokotrans EJC Middle. Serveru Jezdci.cz to potvrdili majitel Milan Kříž, trenér Václav Luka a vedoucí hřebčína Napajedla Martina Benková.
 
"Loučení s Wirelessem se přiblížilo, až tomu ve stáji skoro odmítáme uvěřit. Dokonce jsme počítali, kolikrát ještě půjde pod sedlo,” řekl Luka po středeční tiskové konferenci Evropského poháru žokejů.
 
"Velkou devizou Wirelesse je jeho úspěšná dostihová kariéra, která snese i přísnější měřítka. Navíc byl raný a tvrdý, kariéru ukončí ve zdraví. Jako mílař je pro nás velmi atraktivní," prohlásila na okraj čtvrtečního chovatelského dne Martina Benková.
 

Čtěte také: Soumillon míří do Velké Chuchle! Bude hvězdou Evropského poháru žokejů

 
Wireless debutoval na dráze ve dvou letech jako svěřenec Jeana-Clauda Rougeta. Majitel Milan Kříž ho získal 6. května 2016 po ryzákově vítězství v prodejním dostihu na závodišti Chantilly za 28 015 eur.
 
V tréninku Václava Luky absolvoval temperamentní hřebec 22 startů, z toho pět proměnil ve vítězství a vyběhal kolem 5,5 milionu korun na dotacích. V součtu s předešlou francouzskou kariérou má Wireless celkově na kontě 38 startů a 12 vítězství.
 
Jeho největšími úspěchy pod českou vlajkou byly triumfy v mílovém listed Prix de Montretout na přímé dráze v Maisons-Laffitte a Grand handicap de Deauville 2016. Dále doběhl druhý v grupě 3 Prix Quincey Barriere a třetí v grupě 3 Prix Bertrand du Breuil Longines. Čtvrté příčky získal v Qatar Prix Daniel Wildenstein (Gr.2) a Premio Roma (Gr.1).
 
Ve střední Evropě Wireless zvítězil v loňském EJC Lokotrans Middle a letošní Ceně Scottish Rifla na bratislavském Turf Gala. Svou první porážku v tomto regionu inkasoval až začátkem září při čtvrtém místě ve Velké ceně Prahy.
 
Od zařazení do chovu dělí Wirelesse ještě dořešení administrativních procesů a finalizování podmínek mezi stájí Leram a hřebčínem Napajedla.
 
Wireless by měl být jedním ze dvou hřebců, kteří v krátké době posílí historicky nejvýznamnější český chov anglického plnokrevníka. Druhá posila Napajedel by měla být získána ze zahraničí.
 
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE