reklama 11C

Werth vyhrála World Cup v s´Hertogenbosch. Podobná show neexistuje, říká

ikonka

Poslední kvalifikaci drezurního Světového poháru v nizozemském s´Hertogenbosch vyhrála Isabell Werth v sedle valacha DSP Quantaze. Němka si mítink Dutch Masters nemůže vynachválit. Říká dokonce, že jiné takové závody neexistují.
10.03.2024 10:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Stefan Lafrentz  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

Hala v nizozemském s´Hertogenbosch se stala během druhého březnového víkendu dějištěm mítinku Dutch Masters. Jedny z celosvětově nejvýznamnějších závodů přináší jednak pětihvězdovou parkurovou Grand Prix zahrnutou do Rolex Grand Slamu, ale také kvalifikaci drezurního Světového poháru. 
 
Jedná se o poslední kolo seriálu před dubnovým finále. Jeho vítězkou se v sobotu 9. března stala Němka Isabell Werth, která v sedle valacha DSP Quantaze dostala v Grand Prix Freestyle známku 85,250 procenta. „Koně tady okamžitě narostou. Je skvělé vidět tolik lidí, ti diváci jsou tak pozitivní, podporují každého jezdce a koně bez ohledu na národnost. Je to opravdu vzrušující a vždy ráda jezdím do s´Hertogenbosch. Mám to blízko a pokaždé je tu něco nového. Tolik květin a krásných detailů všude kolem! Já za to děkuji Anky van Grunsven a celému pořadatelskému týmu. Přesně toto dělá závody tak mimořádné,“ pochválila Werth organizátorku drezurní části a její kolegy.
 
Její největší soupeřkou ve volné Grand Prix byla mistryně světa z roku 2022 Britka Charlotte Fry, jež spolu s hřebcem Everdalem zapsala o tři procenta méně. Třetí místo brala domácí dvojice Emmelie Scholtens na hřebci jménem Indian Rock.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE