reklama 11D

Vingrálková slaví postup do finále Světového poháru. Konat se bude v Rijádu

ikonka

Sára Vingrálková v polském Krakově vybojovala postup do finále Světového poháru FEI, jehož dějištěm bude v druhé polovině dubna saudskoarabský Rijád. V nedělní Grand Prix obsadila česká reprezentantka v sedle valacha Kas-Sini DC osmnácté místo.
25.02.2024 18:33  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Cavaliada Tour  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
V rámci Cavaliady v polském Krakově proběhlo finále centrální evropské ligy Světového poháru v parkurovém skákání, v němž celkem šestnáct jezdců bojovalo o tři postupová místa do saudskoarabského Rijádu. Reálnou šanci kvalifikovat se do celosvětového vrcholu série FEI Jumping World Cup™ však mělo jen šest zúčastněných. Mezi trojici papírových favoritů se řadila i Česka Sára Vingrálková.
 
K bodům získaných z kvalifikačních mítinků dvou sublig středoevropské části Světového poháru sbírali jezdci další body při třech hlavních soutěžích ve čtvrtek, v pátek a v neděli. Grand Prix s překážkami vysokými 155 centimetrů vyhrál Němec Patrick Bölle na klisně Caramba de Janeiro (na úvodní fotografii), druhý skončil domácí Marek Waclawik s valachem Kathmandau a třetí příčka patřila dalšímu německému jezdci Michaelu Kölzovi v sedle valacha Cellato. 
 
Nejlepším z těch, kteří zabodovali ve Světovém poháru při kvalifikačních soutěžích, a tudíž mohli sbírat další cenné body i během finálového klání, byl Polák Dawid Skiba, ale ani 40 bodů jej nedostalo mezi nejlepší trojici. V žebříčku skončil se 71 body pátý za Litevcem Adriusem Potrevasem. Ten bral v závěru víkendu jen 22 bodů, jelikož s valachem Linkolns skončil na 22. místě a lépe na tom byla pětice jeho konkurentů. 
 

Psali jsme: Vingrálková napodruhé v Krakově uspěla. Světový pohár vede nově Neretnieks

 
Druhý nejvyšší bodový příděl bral ve Velké ceně lotyšský jezdec Kristaps Neretnieks, jenž byl s klisnou Quintes po jedné chybě dvanáctý. V součtu nasbíral 126 bodů a suverénně se stal lídrem žebříčku. Před závody v Krakově byl přitom až třetí. Dařilo se i dalšímu z polských želízek v ohni – Tomaszovi Miskiewiczovi na klisně Velvet Lazar. Ten byl čtrnáctý a v žebříčku se vyhoupl na osmé místo. Maďar Gábor Szabó junior sedlající klisnu Mezohegyes Chabala si se čtyřmi trestnými body dojel pro šestnáctou pozici. K 26 bodům si při posledním startu připsal ještě jednou tolik a v tabulce středoevropské ligy Světového poháru je desátý. 
 
Také Sára Vingrálková s Kas-Sini DC zaznamenala v základní části nedělní Grand Prix čtyři trestné body za jednu chybu. V kombinaci s časem 73,07 skončila osmnáctá a obdržela 24 bodů. V součtu jich tak měla 105 a vrátila se na druhé místo v tabulce Světového poháru před Řeka Angelose Touloupise. Ani ten však nemusí smutnět, neboť do velkého finále postupují ze střední Evropy nejlepší tři jezdci. 
 
Vrchol světové série nejen v parkurovém skákání, ale i v drezuře se uskuteční v Rijádu od 16. do 20. dubna. Skokané budou bojovat o štědrou dotaci ve výši 2,6 milionu eur, což je vůbec nejvyšší částka, která kdy byla při finále Světového poháru FEI rozdělena. 
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE