reklama 11C

Ve Varšavě vyvrcholil parkurový Světový pohár CEL. Vyhrál Skrzyczynski

ikonka

Nedělní Velkou cenou vyvrcholil ve Varšavě parkurový Světový pohár centrální evropské ligy, do níž je mj. zařazeno CSI-W3* Olomouc. Celkem před finále proběhlo deset kol severní subligy a tři jižní. Vedení uhájil Polák Jaroslaw Skrzyczynski.
11.03.2019 00:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Jaroslaw Skrzyczynski vedl tabulku centrální evropské ligy Světového poháru v parkurovém skákání se 79 body již před finále ve Varšavě. Po dvaceti bodech bral v Pezinku, v Lešně a v Poznani. Ve Varšavě k nim přidal 9, 20 a 30 bodů. Celkem jich nasbíral 138, zatímco druhý nejlepší Kullo Kendre z Estonska má v součtu 126 bodů. O 6 méně je na kontě dalšího polského jezdce Wojciecha Wojcianiece.
 
Právě Wojcianiec vyhrál Velkou cenu Varšavy, když společně se svým krajanem Radoslawem Zalewskim postoupil do rozeskakování. Zalewski v něm chyboval, ale Wojcianiec se správně rozhodl nejet na jistotu a od začátku hodně spěchal. I když také zaznamenal shození jedné z překážek, čas měl o více než 7 sekund rychlejší a s přehledem zvítězil. Třetí příčka v této soutěži patřila již zmíněnému Estonci Kullo Kenderovi, jenž inkasoval 1 bod za překročení času v základní části soutěže. Jaroslaw Skrzyczynski se umístil čtvrtý. 
 
České barvy v Grand Prix Varšavy tentokrát chyběly. Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE