reklama 11A

Ve Slatiňanech vrcholí rekonstrukce haly. Roste tam i nové kolbiště

ikonka

Rekonstrukce a přestavba jezdecké haly ve Slatiňanech vrcholí. V těchto dnech se již pokládají jízdárenské povrchy, a to i na novém venkovním kolbišti, u něhož vznikla tribuna pro 500 diváků. „Vše bude hotové do konce roku,“ říká Jiří Machek.
25.09.2020 15:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
 
Fanoušci jezdectví, a především vozatajství již s velkým očekáváním vyhlíží slavnostní otevření nově zrekonstruované haly ve Slatiňanech, které by mělo proběhnout pravděpodobně v rámci Zimního jezdeckého poháru na začátku roku 2021. „Předpokládáme ukončení rekonstrukčních prací do konce tohoto roku,“ prozradil ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem, Jiří Machek.
 
Hala o rozměrech 60 x 25 metrů by měla po roční pauze hostit opět během února oblíbené vozatajské závody. Na diváky čeká velmi komfortní prostředí nově vzniklé tribuny na dlouhé stěně. Zrekonstruované je veškeré sociální zázemí, ale také prostory pro zaměstnance. 
 
Na venkovní ploše roste zcela nové kolbiště o rozměrech 100 x 50 metrů. „Vejde se tak na něj jak drezurní obdélník, tak vozatajský parkur,“ upřesňuje Jiří Machek. Na venkovní tribunu se vejde zhruba pět stovek diváků. „Kromě veřejných částí u haly vyrostl malý domek, který bude sloužit jako zázemí pro zaměstnance. Pod tribunou vznikly také velké úschovné prostory, což uvítáme nejen při pořádání různých akcí,“ říká ředitel Národního hřebčína. 
 

PSALI JSME: Národní hřebčín Kladruby chystá otevření zrekonstruované stáje Paddock

 
Dle očekávání by se ve Slatiňanech mohly konat vozatajské soutěže, ale nejen ty. „Zázemí umožňuje organizovat vlastně jakékoliv prezentační jezdecké akce, jako jsou např. jezdecké dny a další. Samozřejmě v první řadě bude vše sloužit k výcviku starokladrubských koní nebo pořádání výkonnostních zkoušek,“ doplňuje Jiří Machek.
 
 
Foto Karsten Koch (zdroj: Facebook)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE