reklama 11C

Umíme to lépe, ale kvalifikaci mám, vzkazuje Vištalová z Mannheimu

ikonka

Ve dnech 3.-7. května hostil německý Mannheim mezinárodní jezdecké závody souběžně v parkuru, drezuře a paradrezuře. Českou republiku zde zastupovali čtyřiadvacetiletí vrstevníci, paradrezuristka Anastasja Vištalová a ve skocích Václav Staněk.
07.05.2019 15:40  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Mezinárodní jezdecké závody v Mannheimu probíhaly netradičně od pátku až do úterý, konkrétně od 3. do 7. května, a během těchto dnů zde měřily síly jezdecké dvojice hned ve třech disciplínách - ve skocích, drezuře a paradrezuře na úrovních CDI4*, CSI3* a CPEDI3*. Z České republiky přijeli reprezentovat dva jezdci, Václav Staněk ve skocích, který startoval od pátku do neděle v soutěžích na překážkách 140 a 145 cm, dále pak paradrezuristka Anastasja Vištalová. Bohužel ani jednomu z nich příliš štěstí nepřálo a tentokrát se jim ani jednou nepodařilo probojovat do horní poloviny výsledkových listin.
 
Vištalové se dařilo nejvíce v pátek: "V pátek jsem jela první Team Test - celkově 68,9 % a 4. místo, jen 0,5 % za třetím bronzovým medailistou z Letních paralympijských her v Riu z roku 2016," komentovala svůj výkon Anastasja. Dále už však příliš spokojená nebyla. "Musím říct, že poslední dvě úlohy mi vůbec nesedly a vůbec netuším proč. Nicméně i tak jsem si z obou povinných úloh odnesla splněné limity jak na Letní paralympijské hry, tak Mistrovství Evropy." V pondělí dokončila Anastasja úlohu s výsledkem 64,048 %, v úterý pak za 65,389 %.
 
A co čeká Vištalovou v aktuální sezoně dále? "Jako další výjezd je v plánu holandský Kronnenberg hned začátkem června, který již bude pro nás tradičně dlouhý bez zbytečných prostojů, ne jako zde v Mannheimu, kde jsme letos měli poprvé dva dny volno mezi soutěžemi. A také doufám, že si na něm takříkajíc spravím chuť a pojedu své standardně dobré úlohy, tak, jak je běžně jezdím."
 

Kompletní výsledky z Mannheimu najdete na TOMTO ODKAZU.

 

Foto archiv A. Vištalové




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE