Tretera s Gangsterem byl osmý v kvalifikaci na GP při CSI3* v Šamoríně

ikonka

Ve Šamoríně se od čtvrtka 21. července koná druhý díl Danube Champion Tour. Na hlavní aréně x-bionic sphere se konaly první den dvě soutěže. Vladimír Tretera s Gangsterem v kvalifikaci do Grand Prix obsadil pěkné osmé místo.
21.07.2022 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

 
První ze dvou čtvrtečních soutěží na travnatém kolbišti x-bionic sphere v Šamoríně při CSI3* Danube Champions Tour II byla postavena na výšce 140 centimetrů a určena byla jezdcům do 25 let v rámci EY Cupu 2022. Skvělý výkon v ní předvedla domácí Michaela Ješková s valachem Staphaelem III. Po čisté jízdě skončila čtvrtá. Z Čechů se nejvíce dařilo Natálii Kovářové na valachovi Oliverovi Odeveld. Ta inkasovala čtyři trestné body a vybojovala osmé místo. Viktor Skutecký s klisnou Nenou Chanti Z zaznamenal tři chyby, Natálie Soukupová na Lordovi Legacy nedokončila.
 
Další osmé místo pro české barvy přidal Vladimír Tretera v sedle valacha Gangstera V/H Noddevelt. Kvalifikaci do Grand Prix CSI3* překonal bez penalizace v čase 68,30. Na parkuru s překážkami do 145 centimetrů se dařilo i Miloslavu Příhodovi na valachovi Ibizovi D. Jemu časomíra v cíli ukázala 76,71 sekundy a skončil osmadvacátý. Hned za ním figurují ve výsledkové listině dva Slováci – Tomáš Kuchár s valachem Leonardem van de Leeuwerk a Michaela Ješková na valachovi Cador Rubin. 
 
Příhoda si s sebou vzal do Šamorína i svoji stájovou jedničku pro všestrannost – valacha Ferreoluse Lat. S ním byl při Small Tour CSI2* na parkuru do 120 centimetrů pátý. Do první pětky se vešli při Middle Tour CSI2* i slovenští jezdci Dominika Gaalová s Leonardem Van´T Heike a Bronislav Chudyba na klisně Ona van het Indihof. 
 
V Silver Tour CSI3* na parkuru do 140 centimetrů jen o dvě a čtvrt sekundy uniklo vítězství Igorovi Šulkovi s valachem Wavo Aramisem a skončil tak druhý. Stejnou soutěž dokončil Ondřej Zvára v sedle valacha Fritske osmý. V soutěžích pro mladé koně úspěšně předváděli své pětileté svěřence Sergej Motygin a Kamil Papoušek. Mirocco s Motyginem byl čtvrtý, Izzabella s Papouškem dojela pátá. Mezi šestiletými si pro druhé místo dojela Lajolie s Kamilem Papouškem, pro čtvrté pak Ever Given se Sandrou Tomaidesovou. Soutěž sedmiletých se v době publikace článku ještě jela, ale čistý výkon za sebou měli např. Jan Štětina s Ghostriderem Tn Z, nebo Radovan Šillo na hřebci Phenyo van het Keysersbos. 
 
Foto: poskytl Vladimír Tretera