Titul po deseti letech. Zlato při MČR v Martinicích brala Bielíková

ikonka

O skvělý závěr parkurového šampionátu v Martinicích u Březnice se postaralo třetí kolo soutěže jednotlivců, do něhož nastoupilo patnáct dvojic, včetně všech čtyř žen, které se rozhodly startovat na nejtěžší úrovni mezi převahou mužů.
07.08.2022 17:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Vítěz mistrovského titulu v parkurovém skákání jednotlivců byl v martinickém areálu resortu Equitana známý hned po třetím kole soutěže, do něhož nastupovaly dvě dvojice bez penalizace. 
 
Jiří Hruška s klisnou Reiky ovšem jednou chyboval a musel se později rozeskakovat o bronz s dalšími dvěma jezdci. Na zkráceném parkuru se utkal ještě s Markem Klusem na Tenerifes Cardozovi a Jaroslavem Jindrou s Cornets Ninjou. Oba však dojely se čtyřmi trestnými body, zatímco Hruška nezaváhal.
 
Stříbro bral mezi parkurovými specialisty olympionik v jezdecké všestrannosti Miloslav Příhoda. S Ibizou D zapisoval v druhém a třetím kole jeden trestný bod za čas, ale ani jednou nechyboval. 
 

Čtěte také: Tereza Svobodová je mistr mezi jezdci do 25 let. V neděli nechybovala

Jediným účastníkem, jenž nezaznamenal žádnou penalizaci, byla Nikola Bielíková v sedle Carisona. Přesně po deseti letech se tak radovala z mistrovského titulu. „Musím říct, že jsem se cítila celou rudnu fakt dobře, jistě, kůň výborně skákal. Dneska byl náš den,“ uvedla spokojeně v rozhovoru po slavnostním dekorování.
 
Také další ze čtyř žen na startovní listině uspěly. Tereza Veselá s Chaccolanem, Kateřina Veselovská v sedle Celana S a Alžběta Morávková na Catarovi 1 se seřadily na šestém až osmém místě, když v součtu za všechna tři kola inkasovaly osm trestných bodů.
 
Foto: Kateřina Návojová