reklama 11C

Tak fotbalisté dobývají turf. Julia čeká po Praze megamítink v Kataru

ikonka

Hned několik německých fotbalistů si v poslední době koupilo dostihové koně - a nadmíru se jim daří. Kůň Thomase Müllera vyhrál před několika dny v Kemptonu, Timo Horn se nadále těší na pražským divákům známého Julia.
09.02.2019 13:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Před čtyřmi měsíci byl jednou z hlavních hvězd loňského ročníku Evropského poháru žokejů. Hnědák Julio ze společné stáje německého finančníka Eckharda Saurena a fotbalisty Tima Horna finišoval ve vrcholu celého mítinku EJC Leram Million po velké stíhací jízdě třetí.
 
Nyní svěřence trenéra Maria Hofera čeká nová výzva. Podle serveru Galopponline poběží za dva týdny 250 000 dolary dotovaný sprint v katarském Dauhá. Dostih na 1200 metrů má status místní grupy 2 a je vypsán v rámci prestižního mítinku Emírův meč.
 
Čtyřletý Julio od svého vystoupení v Praze vyhrál dražební dostih BBAG v Berlíně a posléze skončil šestý v římské grupě 3. Ještě před odjezdem do Kataru ho stihl ve stáji navštívit jeho spolumajitel Horn.
 

Čtěte také: Koňská chřipka řádí dál, 174 stájí muselo do izolace

 
Populární brankář 1. FC Kolín nad Rýnem momentálně není jediným v Německu působícím fotbalistou, který sklízí dostihové úspěchy. Opora Bayernu Mnichov Thomas Müller nedávno založila spolu s Claudiem Pizzarem z Werderu Brémy společnou stáj "Gute Freunde" (dobří přátelé) a mají plnokrevníky v britském tréninku.
 
Ve středu - den předtím, než koňská chřipka zastavila dostihový provoz ve Velké Británii - debutoval v Kemptonu jejich Don Jupp. Tříletý hřebec pojmenovaný po někdejším trenérovi Bayernu Juppu Heynckesovi se hned na první pokus vyčlenil z řad nezvítězivších a lehce vyhrál dostih na 1600 metrů. V Newmarketu ho trénuje Marco Botti.
 
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE