reklama 11C

Autor Evity sní o 2000 Guineas. Své hvězdě koupil vodiče za 200 tisíc

ikonka

Složil Jesus Christ Superstar, Evitu a další slavné muzikály, v civilu je velkým dostihovým příznivcem. Andrew Lloyd Webber chce vyhrát klasické 2000 Guineas. Své neporažené hvězdě Too Darn Hot proto neváhal koupit za velké peníze osobního vodiče.
06.02.2019 10:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Jako slavný skladatel muzikálů se nikdy nebál zariskovat. Teď baron Andrew Lloyd Webber udělal nečekaný tah i v roli majitele a chovatele. Svému neporaženému favoritovi 2000 Guineas Too Darn Hot v tichosti koupil vlastního vodiče, který hřebce podpoří v tréninku. Informaci přinesl list Racing Post.
 
Webber nehledal dlouho, sáhl přímo po tréninkovém kolegovi své hvězdy. Na říjnové dražbě koní v tréninku Tattersalls vydražil za 200 tisíc guinejí (v přepočtu 5,9 milionu korun) letos čtyřletého valacha Whitlocka. Dvojnásobný vítěz loni běhal v barvách Cheveley Park Stud.
 
Dubawiho syn Too Darn Hot je s ratingem 126 nejvýše hodnoceným britským dvouletkem od dob Frankela. Ve čtyřech startech zůstal neporažen a stále znovu udivoval svou suverenitou. Na začátku září vyhrál lehce o čtyři délky Solario Stakes (Gr.3), poté jistě o 1 3/4 délky Champagne Stakes (Gr.2) a nakonec lehce o 2 3/4 délky klíčový dostih dvouletých Dewhurst Stakes (Gr.1) v Newmarketu. V jeho sedle byl pokaždé Frankie Dettori.
 
"Too Darn Hot dobře přezimoval a už několik dní kentruje. Majitelé mu koupili vlastního vodiče, který ho letos bude v tréninku provázet. Až v březnu začneme pořádně pracovat, Whitlock bude při tom, aby mu ukázal cestu," citoval Racing Post trenéra Johna Gosdena.
 

Čtěte také: V Napajedlích se letos narodilo už deset hříbat

 
Hřebec je vlastním odchovancem hřebčína Watership Down, který Lloyd Webber založil v roce 1992 spolu se svou třetí ženou Madeleine. Manželé vlastní i irský Kiltinan Castle Stud. V posledních letech jejich růžové barvy proslavila například šampionka evropských tříletých klisen The Fugue.
 
70letý skladatel je autorem takových muzikálových hitů jako Jesus Christ Superstar, Evita nebo Fantom opery. Během své dlouhé a úspěšné kariéry získal prakticky všechna prestižní ocenění v oboru jako Oscar, Zlatý glóbus, Grammy nebo tony Awards.
 
List The New York Times ho označil za komerčně nejúspěšnějšího hudebního skladatele historie, v žebříčku nejvlivnějších osobností britské kultury podle The Daily Telegraph se umístil na pátém místě. Dlouhodobě patří také mezi sto nejbohatších Britů s odhadovaným majetkem ve výši 750 milionů liber.
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE