reklama 11B

Srbská senzace 34:1: My Taky Taky vyhrál handicap v Clairefontaine

ikonka

Tři koně v českém tréninku startovali na pátečních dostizích v Clairefontaine a všichni se vrací domů s dotovanými výsledky. Tříletý My Taky Taky LP slaví premiérové vítězství, překážkáři Burschi a Ocean Life se umístili ve steeplechase.
11.08.2023 18:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Na francouzské poměry nezvyklá kombinace slavila vítězství na pátečním mítinku v Clairefontaine. V handicapu tříletých Prix du Site Internet Zeturf.fr (1600 m, 25 000 eur) si připsal první triumf kariéry srbský odchovanec My Taky Taky LP, kterého pro stáj Lastin Put CZ připravuje v Bošovicích trenér Václav Luka.

Na vítězství polobratra úspěšného Markoniho LP se vyplácel kurz 34:1. My Taky Taky LP, který od jarní dubnového debutu v Chuchli běhá výhradně ve Francii, se prosadil ve svém šestém startu.

Clément Lecoeuvre po startu dokázal tempaře přidržet a usadit na druhé pozici za vedoucím koněm. Po zatočení do cílové roviny se 400 metrů před cílem vyvezl na špici a ujal se vedení.

 

Čtěte také: Vysílačky pro žokeje jako v F1? Slavný experiment z Pardubic varuje

 

Za distancí sice začal ztrácet rychlost, ale jeho převaha byla dostatečná, aby udržel náskok 3/4 délky a stal se čtvrtým letošním Lukovým vítězem ve Francii.

Spokojen může z Clairefontaine odjíždět i trenér Greg Wroblewski, jehož dvojice překážkářů v barvách Wieslawa Jakuba Kartuse se umístila ve steeplechase. Výsledkově lépe dopadl Burschi mezi čtyřletými v Prix ca va Aller avec Zeturf (3900 m, 42 000 eur). Pod Benoitem Claudicem doběhl třetí ze čtyř aktérů se ztrátou osmnácti délek na vítěze.

Blíže byl polský odchovanec Ocean Life v Prix Zeturf n'ayez pas les deux Pieds dans le Meme Sabot (3700 m, 37 000 eur). Rovněž pod Claudicem finišoval čtvrtý, ale jen 6 1/4 délky od nejlepšího v cíli.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }