reklama 11C

Silver Trigger překvapil Mnichov, Kenshibu třetí v Budapešti

ikonka

Tři čeští trenéři startovali v neděli se svými koňmi do zahraničí a všichni získali dotovaný výsledek. Michal Kalčík slaví vítězství v Mnichově, svěřenci Jiřího Brože a Martiny Havelkové se umístili. Kenshibu bodoval na maďarské jedničkové scéně.
21.11.2021 15:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Necelé tři sezony čekal ryzák Silver Trigger na své první vítězství. V neděli odpoledne se čtyřletému hřebci stáje The Sons of Sharpour podařilo na nečekaném místě. Svěřenec Michala Kalčíka se totiž prosadil při svém prvním zahraničním výjezdu v Mnichově jako outsider 11:1.
 
Ve čtyřkovém handicapu Preis der Tierklinik Seehof - Dr. Stefan Rattenhuber (1600 m, 4100 eur) nastupoval pod nejnižší nesenou hmotností 50 kg a Alena Plimlová ho dlouho držela v zadní části pole.
 
V první polovině cílové roviny se však Silver Trigger přiblížil k vedoucím koním, aniž by se jezdkyně v jeho sedle musela výrazněji pohnout, a na distanci hravě odskočil. Na měkké dráze zvítězil lehce o 5 délek. Třetí doběhl Wicker Stone, jehož žokej Jiří Palík navážil o 10 kg více než Plimlová.
 
Pro Silver Triggera to byl dvaadvacátý start kariéry. Ještě jako svěřenec Arslangireje Šavujeva mířil do klasických dostihů, ale v loňském Memoriálu JUDr. Otakara Frankenbergera dosáhl jen na jedenácté místo. Dlouho se však nemohl chytit ani v provozních dostizích a mezi loňským 30. květnem a letošním 17. červencem zaznamenal třináct startů za sebou mimo dotované pozice. V Kalčíkově péči však začal v létě sbírat umístění a udržel formu až do pozdního podzimu.
 
Zbylí čeští koně v Mnichově skončili mezi poraženými. Launch Zone ztrácel v dostihu kategorie D na 2200 metrů ze sedmé příčky asi 35 délek na vítěze. V míli pro tříleté doběhli bělka Whiskey Fan na šestém, Denihilonihil na sedmém a Blue Evoque na devátém místě.
 
Kenshibu vybojoval jedničkové umístění v Maďarsku
 
Letošní dvojnásobný vítěz Kenshibu cestoval v neděli do Budapešti, odkud si odváží třetí místo v jedničkovém Jeney István Emlékverseny - Kincsem Park Díja (1900 m, 1.4 mil. forintů). V sedle se svou trenérkou Martinou Havelkovou čtyřletý bělouš stáje Pure Nutrition zpočátku neakceptoval tempo soupeřů na all-weather dráze závodiště Kincsem Park a cválal s lehkým odstupem za polem.
 
Ještě na konci protilehlé roviny ztrácel na špici asi dvanáct délek, ale v posledním oblouku si začal razantně lepšit pozici a stahovat ztrátu. Jeho závěr stačil na těsné třetí místo jen krk za druhým Arktiszem, vítěz Avoiding Water měl k dobru 8 délek.
 
Foto: Deutscher Galopp / Wettstar.de



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE