reklama 11D

Sára Vingrálková září v Amsterdamu a upevňuje pozici české skokové jedničky

ikonka

Jezdkyně Sára Vingrálková, jež ke konci roku 2023 sesadila po mnoha letech z pozice české parkurové jedničky Aleše Opatrného, pokračuje v sérii úspěchů při závodech CSI5*-W v Amsterdamu. V sobotní soutěži do 160 centimetrů skončila čtvrtá.
28.01.2024 00:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Sára Vingrálková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
V České republice jezdecká sezona 2024 ještě ani nezačala a parkurová jezdkyně Sára Vingrálková má za sebou již lednové závody nejvyšší kategorie CSI5*-W ve švýcarské Basileji, v německém Lipsku a aktuálně se účastní mítinku stejné úrovně v nizozemském Amsterdamu. Ani na jednom z halových kolbišť se mezi evropskou špičkou neztratila. 
 
Zatím největšího úspěchu dosáhla tuto sobotu v Grand Prix s překážkami vysokými do 160 centimetrů, do níž nastoupila v sedle dvanáctiletého valacha How Easy. Podařilo se jí překonat bez penalizace jak základní část, tak rozeskakování. Díky času 39,04 nakonec skončila těsně pod pomyslnými stupni vítězů na čtvrté příčce. 
 

Psali jsme: Modrooký švihák Limonchello: Všude, kam vkročí, přitahuje pozornost

 

Vítězství vybojoval Francouz Julien Epaillard na jedenáctileté klisně Duba idu Cedre před dvěma domácími reprezentanty, jimiž jsou Willem Greve v sedle devítileté Pretty Woman van´t Paradijs a Lars Kersten ve dvojici s desetiletým hřebcem Funky Fred Marienshof Z.
 
Dvaadvacetiletá Sára Vingrálková je aktuálně nejúspěšnější českou jezdkyní v parkurovém žebříčku Mezinárodní jezdecké federace – FEI Longines Rankings. Zatímco na konci listopadu byla na 463. pozici, ke konci roku poskočila bezmála o sto řádků na 365. místo. Po mnoha letech tak připravila o titul „české jedničky“ Aleše Opatrného, který si za poslední měsíc polepšil ze 408. na 396. příčku. 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }