reklama 11A

Royal White TN se stal vítězem körungu ČT. Prémii obdrželi hned tři hřebci

ikonka

Tři prémiovaní hřebci a deset předvybraných, to je bilance letošního II. předvýběru hřebců do plemenitby pro plemennou knihu českého teplokrevníka, který se konal v Zemském hřebčinci Tlumačov. Vítězem se stal Royal White TN.
17.02.2024 20:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Dalibor Gregor  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Vítězem II. předvýběru hřebců pro plemennou knihu ČT konaného v sobotu 17. února v hale Zemského hřebčince Tlumačov se stal Royal White TN po otci Chacco – White z matky Cicero Z van Paemel. Hřebec obdržel prémii, díky níž může již v roce 2024 působit v plemenitbě.
 
„Prémii získali celkem tři hřebci a deset bylo předvybráno. Uspěla tedy více než polovina předvedených hřebců. Ti předvybraní před sebou však mají ještě jeden velký úkol, a to absolvování testu. Až poté budou moci zasáhnout do chovu. Jejich tři prémiovaní kolegové se letošní připouštěcí sezony mohou účastnit rovnou,“ uvedli zástupci spolku Český teplokrevník na sociálních sítích. 
 
Vedle hřebce Royal White TN mají prémii druhý umístěný Chacmint (Chacfly PS x Cormint) v majetku chovatele Romana Šafraty a také Callero (Caleri II x Colman), jehož chovatelem je Jiří Rendl a majitelkou Magda Rothová.
 
Nejlepším koněm plemene český teplokrevník byl vyhlášen 21/531 Louis-H po otci Lamaze TN z chovu Michala Hanouska. Hřebec byl zároveň předvybrán a může se tak zúčastnit sedmdesátidenního testu. Dalšími předvybranými jsou 90/905 Franco (Faustinus x Silvio II), 3203 C.R. TN (Carrera VDL – Harley VDL), 17/522 Calvados (Heartbreak ZH x Crawfordastral), Cantosy (Cantos 23 x Abke), Colourful Spirit (Chinchero x Cavtat PKZ), Check In de Zelande Z (Chacfly PS x Cornet Obolensky), 84/401 Liquido-L (Quaid x Colman), Nespresso Blanc Deluxe (Nevados S x Colbert GTI) a Veeling (Varihoka du Temple x Casall).
 
Chovatelská akce v Tlumačově pokračuje i v neděli, kdy je na programu přehlídka a předvýběr hřebců plemen český sportovní pony, hafling, shetlandský pony a velšská plemena. Akci pořádanou ASCHK ČR je možné sledovat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz od 8:15 hodin.
 
Zdroj: Český teplokrevník z.s.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE