reklama 11B

Čtyři hodiny koňské krásy a elegance. V Písku se ukázali nejen hřebci

ikonka

Stovky návštěvníků dorazily během první březnové soboty do Zemského hřebčince v Písku na jarní přehlídku plemenných koní. Pro návštěvníky byl připraven čtyřhodinový program doplněný o různé jezdecké ukázky.
06.03.2023 14:56  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Jarní přehlídka plemenných koní patří tradičně mezi velmi vyhledávané akce nejen odbornou veřejností, ale i tou laickou. Prezentace plemeníků začala již hodinu před polednem, kdy se publiku představily bezmála tři desítky hřebců. 
 
„Nejpočetněji byli zastoupeni reprezentanti teplokrevných plemen, ale nechyběli ani chladnokrevníci, stejně jako zástupci málo početných plemen. Převážná většina hřebců byla v majetku píseckého hřebčince, ale řada předváděných koní patřila také soukromým majitelům. Největší pozornost si mezi přihlížejícími diváky získal olympijský reprezentant hřebec 1942 Warness ZH v majetku Zemského hřebčince Písek, který bude v letošní sezoně chovatelům k dispozici prostřednictvím inseminace čerstvým spermatem. Perličkou na závěr přehlídky bylo předvedení plemenného osla v majetku pana Zbyňka Černého z Humňan,“ uvedla ředitelka organizace Hana Stránská.
 
Vydařená akce pokračovala divácky atraktivními ukázkami, mezi kterými nesměla chybět například oblíbená jezdecká čtverylka secvičená zaměstnanci Zemského hřebčince Písek. „Přízeň publika si získala také Tereza Třeštíková, která se svým hřebcem AP Royal Bar předvedla ukázku westernového ježdění. Z úplně jiného soudku bylo vystoupení Pavly Placákové, která připomněla v historii běžný způsob jízdy v dámském sedle. Krásu a eleganci fríského koně demonstrovala hned ve dvou ukázkách Vendula Šponarová,“ popisuje Hana Stránská.
 

Čtěte také: Orlando zaujal silným skokem a vynikající technikou. Získal tak prémii

 
Drezurní ježdění prezentovala úřadující mistryně České republiky Petra Miky Civišová a na své si přišli i milovníci vozatajství. „Předvedení koní v zápřahu nemohlo samozřejmě chybět, ať už šlo o ukázku práce chladnokrevníků v lese nebo jejich zapřažení do historických sulek. Velmi svižná jízda byla k vidění v podání kočího Vladimíra Štursy, který předvedl kočárový zápřah hřebce plemene velšský cob,“ upřesnila ředitelka hřebčince. 
 
Závěr přehlídky patřil oblíbeným minikoním stáje Przechwozd, horse show Míly Simandla a adrenalinové ukázce výcviku policejních koní plné kouřových a pyrotechnických efektů, střelby a ohně. Zemský hřebčinec Písek připravuje ještě jednu jarní přehlídku, a to v sobotu 25. března. Uskutečnit by se měla již na venkovním kolbišti a začínat by měla opět v 11:00 hodin.
 
Foto: Lukáš Krajíček, poskytl Zemský hřebčinec Písek
Zdroj: tisková informace Zemského hřebčince Písek



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE