reklama 11D

Ponntos exceloval na San Siru, neděle nabídla i smršť překážkových úspěchů

ikonka

Osm zahraničních vítězství za jediný den, to je nedělní bilance českých stájí. Zatímco Kůň roku Ponntos dominoval v italském listed, překážkové stáje úřadovaly v Meranu a Wroclawi. Vítězství nepřinesl jen zahajovací mítink sezony v Drážďanech.
21.04.2024 23:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytlo Ippodromi San Siro  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Šampion českých sprinterů Ponntos v neděli na milánském San Siru dosáhl na další velký milník. Šestiletý hřebec stáje MUDr. Evy Nieslanikové zvítězil v listed Premio Certosa (1000 m, 42 900 eur) a završil tak třetí blacktype vítězství své kariéry.

V sedle svěřence trenéra Miroslava Nieslaniková byla hnědákova stálá pracovní jezdkyně Sabina Mokrošová, která se raduje ze svého dosud největšího jezdeckého úspěchu.

Proti Ponntosovi se postavila čtveřice soupeřů včetně domácích hvězd Talentuosa a Noble Title, ale dostih měl poměrně jednoznačný průběh. Ponntos se po startu posunul na špici a ve druhé polovině trati začal malému poli utíkat. Mokrošová sáhla k bičíku už před distancí, ale hřebcův náskok už nikdo zlikvidovat nedokázal. V cíli měl Ponntos k dobru 2 3/4 délky na druhého Noble Title.

 

Čtěte také: Hvězda zimního favorita Showpowera září dál. Sprintery zastínil Caucasian

 

Hned šest zahraničních vítězství přivezli v neděli ze zahraničí překážkoví koně. Dvě z nich se zrodila v Meranu, kde mimo jiné pokračovala velká série osmiletého Natama ze Scuderie Tania-Váňa. Hřebec trénovaný Josefem Váňou starším dominoval pod Janem Kratochvílem v proutěných překážkách Premio Pietro Santoni (3300 m, 16 000 eur) a triumfoval tak popáté z posledních šesti startů. Český doběh raz-čtyři dotvořili na dalších místech Vezzana, Arc En Ciel a Darkalon.

Podobný obrázek byl vidět i ve steeplechase Premio Valle Aurina (3550 m, 12 000 eur), když Quinze de la Rose o devět délek porazil Pitona des Neiges a třetí finišoval Igor. Dvanáctiletý valach majitelky Evy Píšťkové a trenéra Zdeňka Seménky se vítězně prosadil po necelých třech letech, v jeho sedle byl tradičně Jan Faltejsek.

Naopak v krosu Premio Sergio Giorgi (3500 m, 12 000 eur) se druhá Santa Klara musela o 15 délek sklonit před domácím Normandy dela Vega.

Zahájení polské překážkové sezony ve Wroclawi přineslo další sérii úspěchů tuzemských koní. Ve steeplechase Nagroda Otwarcia Sezonu Przeszkodowego (4300 m, 24 000 zl.) zvítězil Sophist pod Markem Stromským o délku před Lianelem, na tabuli se vešli ještě čtvrtá Cosmic Magic a pátý Pretty King.

Double slavil trenér Greg Wroblewski, který se nejdřív radoval ze suverénního úspěchu Runy ve steeplechase Nagroda Podpułkownika Karola Rómmla (3400 m, 24 000 zl.) a poté nasledlal ještě v Nagrodě Archicom (3200 m, 14 000 zl.) úspěšného Maxima. Ten dominoval o 3 1/2 délky před Nairobi Boyem a American Charliem.

Čtyřletý debutant Biofort ze stáje Dr. Charvát zahájil pod Pavlem Složilem vítězně kariéru v proutěnkách Gonitwa WOŚP o Nagrodę Sofixit (3200 m, 16 000 zl.), když porazil o 2 1/2 délky krajana Mes Ailes. Steeplechase na 3400 metrů pak ovládla Ztracenka s Janem Odložilem před French Chardonnay.

Méně se českým barvám dařilo v Drážďanech, když tentokrát byla maximem čtyři dotovaná umístění. Nejblíž k vítězství měli tuzemští zástupci v dostihu Auf Wiedersehen zum BBAG Auktionsrennen am 15. Juni (1400 m, 6000 eur), kde 3 1/4 délky za vítězem Tarkhanem finišovala druhá Heidi High před nejvyšší hmotnost 61 kg nesoucím Devilem In Pink.

Ve Spielbank Dresden Cup 2024 (1500 m, 6000 eur) obsadili Kaleomiya třetí a Keep Bidding čtvrté místo. Ve dvojkovém handicapu Preis der Freiberger Brauerei (2000 m, 13 000 eur) doplatila Willemine na start praporkem a ztratila Martina Laubeho. Napajev se nedostal přes šesté místo, American Fly doběhl osmý.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE