reklama 11B

Kandidát klasických dostihů Prometheus pátý v Lyonu, překážkáři se umístili

ikonka

Všichni čtyři koně v českém tréninku, kteří se ve středu představili na francouzských drahách, vybojovali dotovaná umístění. Tři z nich si odnesli svěřenci Dalibora Töröka ze stáje Pegas, naprázdno nevyšel ani Ivo z tréninku Alžběty Faltejskové.
17.04.2024 20:46  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytl France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Středeční odpoledne zahájila trojice překážkářů ve Fontainebleau. Sedmiletý High In The Sky bral v sedle s Benjaminem Gelhayem čtvrté peníze ve steeplechase classe 4 Prix de la Mare a Piat (3850 m, 23 000 eur), když na vítěze ztrácel 14 1/2 délky.

Jeho stájová kolegyně Cat's Agility měla pod stejným jezdcem téměř identickou bilanci, v proutěných překážkách pro klisny Prix du Regiment de Cavalerie de la Garde Republicaine (3550 m, 26 000 eur) se umístila rovněž jako čtvrtá a na vítěznou Trinitu jí chybělo 15 délek.

Vítěz listopadového listed Corsa Siepi di Treviso Ivo ze stáje Drahomíry Stejskalové nastoupil v sedle s Janem Faltejskem do prodejních proutěných překážek Prix des Genets (3800 m, 20 000 eur) a byť se o jednu délku nevešel na tabuli, za šesté místo bral ještě dotaci. Zvítězil bývalý svěřenec Václava Luky mladšího Gurzuf, který se v zimě dvakrát umístil na mítinku v Cagnes-sur-mer a nyní se ve svých pěti letech konečně vymanil z řad nezvítězivších.

Z českého pohledu byl zajímavý i mítink v Lyonu Parilly, kde zahájil sezonu do Českého derby a St. Legeru přihlášený Prometheus. Polobratra vítězky Českého derby Queen Of Beaufay vedl v maiden Prix Champ Libre (2200 m, 21 000 eur) žokej Cristian Demuro a na mokré dráze zpočátku hřebce držel na chvostu pole. V prostřední fázi dostihu se Prometheus posunul doprostřed balíku koní a v cílové rovině nasadil k táhlému závěru. Ryzákovi chvíli trvalo, než se dostal na nohy a nakonec se posunul na výsledné páté místo, asi dva a půl délky od vítěze.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE