reklama 11D

"Česko je pro mě zase blíž". Šampion Murzabajev zahajuje německý comeback

ikonka

Dostihové Německo se těší na návrat Bauyržana Murzabajeva. Kazašský žokej, který má za sebou úspěšnou zimu v Japonsku, poprvé zasáhne do dění už v neděli v Kolíně nad Rýnem. Jeho případná účast v některém z letošních českých vrcholů je reálná.
19.04.2024 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Marc Rühl/Deutscher Galopp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Bauyržan Murzabajev je zpět. Čtyřnásobný německý a trojnásobný český šampion se vrací po úspěšném japonském angažmá do role stájové jedničky trenéra Petera Schiergena v Kolíně nad Rýnem. První starty ve staronové roli absolvuje kazašský žokej na nedělním mítinku v Kolíně nad Rýnem, kde se představí ve všech devíti dostizích programu.

"Je to dobrý pocit být opět doma a moci znovu jezdit pro Petera Schiergena. Už se na letošní německou sezonu těším," citovaly Murzabajeva webové stránky kolínského závodiště.

V první letošní grupě 2 německé sezony Carl Jaspers-Preis (2400 m, 70 000 eur) se šampion vyhoupne na Sammarca, s nímž předloni vyhrál německé derby. V malém, ale špičkovém poli narazí na čtveřici soupeřů včetně loňského vítěze Assistenta.

 

Čtěte také: Slavný moderátor Clarkson zakládá syndikát. Vsadil na bělouše z pivovaru

 

Celkem si Bauyržan Murzabajev během japonské zimy připsal 31 vítězství, z toho 22 v letošním roce, kdy vyjezdil na dotacích 325 611 000 jenů (v přepočtu před 50 milionů korun) a v aktuální žokejské statistice figuruje na třináctém místě.

Jedno z dosažených vítězství, místní grupa 2 Diolite Kinen v sedle Seraphic Calla na dráze Funabashi, se však do oficiální bilance Japan Racing Association nezapočítává, neboť vzniklo na okruhu NAR.

Důležitým faktorem Murzabajevových japonských úspěchů byla pokračující spolupráce se slavnou Northern Farm. "Mít podporu Northern Farm je podobné jako mít za sebou Godolphin," řekl Murzabajev v prosincovém podcastu na EquiRadiu.

"Japonští koně jsou obrovsky kvalitní. Stávalo se mi, že jsem si ve zkušebním cvalu byl jistý, že s daným koněm zvítězím a pak se v dostihu ukázalo, že tam byli ještě lepší soupeři. Úroveň je výrazně vyšší než v Evropě, a to i pokud jde o průměrné provozní koně. Stále jdou nahoru a v poslední době je to vidět i na mezinárodní scéně, ať už v Dubaji, Rijádu nebo třeba na Breeders‘ Cupu," dodal.

Návrat do Německa znamená výrazně větší šance i na občasné hostování v Česku, kde naposledy jezdil loni v září při pražském Leram Millionu pro trenéra Konstantina Kobzareva. "Ano, budu to mít do Česka zase výrazně blíž, navíc u trenéra Schiergena budu mít stejné podmínky jako dřív. Pokud se mi podaří na některý z českých vrcholů přijet, budu rád," potvrdil Murzabajev.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE