reklama 11D

Pedro Torres Academy Cup ovládla Švýcarka Tirile Tuchschmid Monnier

ikonka

Již čtvrtým rokem pořádal spolek Czech Society for Working Equitation kompletní závody v této disciplíně pod názvem Pedro Torres Academy Cup. Podruhé se uskutečnily v areálu LOWE Obořiště na Příbramsku.
03.10.2022 23:20  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Pedro Torres Academy Cup byl opět ukázkou toho nejlepšího, co může zájemce o disciplínu Working Equitation v České republice vidět. Letošní ročník byl dokonce rekordní v počtu jezdeckých dvojic v nejvyšší třídě obtížnosti označované jako Masters. Do areálu LOWE u Obořiště se první říjnový víkend sjelo čtrnáct Masters jezdců a koní ze sedmi evropských zemí. 
 
S těmito závody výjimečně spojil spolek Czech Society for Working Equitation i jím zastřešované mistrovství České republiky. Juniorským mistrem se stala Nikola Stříbrná s koněm Franco. Mezi seniory pak nenašla přemožitele Alena Buriánková s hřebcem Safaris Cool Cat.
 
Milým překvapením byla výhra Adély Brychcínové v sedle ponyho Dráčka ve třídě obtížnosti „L“. Je jí třináct let a jednalo se o její první závody v životě. Adéla je svěřenkyní Lenky Šteklové, která byla nejúspěšnější českou jezdkyní při letošním mistrovství světa. 
 
Ve třídě obtížnosti „S“ startovalo patnáct jezdeckých dvojic. Právě na této úrovni se bojovalo o titul mistra České republiky, ale byla to také třída otevřená pro nekvalifikované dvojice a zahraniční účastníky. Nejlepší výkon předvedl Ladislav Kindl s lusitano hřebcem Fausto. Španělský jezdec Victor Manuel Richarte Sirvent s valachem Adonis vyhrál třídu obtížnosti „P“.
 
Nejtěžší třídu obtížnosti Masters zcela ovládla švýcarská jezdecká dvojice Tirile Tuchschmid Monnier a její lusitano valach Samson Menezes. Vyhráli test rychlosti, nejrychleji zahnali telátko při cow testu a první byli také v testu ovladatelnosti. 
 
Na druhém místě byla Eva Katharina Weigl s Amarrettem z Německa. Třetí místo patří Margo Timmermans, jež je úspěšná holandská Grand Prix drezurní jezdkyně a druhým rokem tvoří s jejím KWPN valachem Catch Me skvělou dvojici ve Working Equitation. 
 
Ve čtrnáctičlenném startovním poli třídy Masters byly dvě české jezdkyně. Pavla Rubíčková a Lenka Šteklová. Lépe se dařilo Lence Šteklové. Se svou lusitano klisnou Diospirou obsadila sedmou pozici.
 
Cow test vyhrál tým Czech LOWE Poland, jehož členy byli Richard Bogusch s lusitano hřebcem Jivago, jedenáctiletá polská jezdkyně Lena Chlebik s ponym Haribo, Ewelin Zon s American Quarter Horse Little King Pine a Nikola Márová s American Quarter Horse klisnou Remedys Scoot Kendy. Nejrychlejší čas oddělení telátka od stáda měla v hodnocení jednotlivců již zmíněná Tirile Tuchschmid Monnier.
 
Pedro Torres Academy Cup nenabízí každoročně jen podívanou na Working Equitation, je to také setkání nadšenců a zájemců o tuto skvělou disciplínu. Právě pro ně je vždy osobně Pedro Torres přítomen a rád s každým prohodí pár slov. Pro závodníky je vždy velkou oporou a obětavě stojí dlouhé hodiny na opracovišti během všech závodních dnů, aby pomohl a podpořil účastníky této akce. Také každoročně kreslí plánky testů ovladatelnosti a rychlosti. Účastníci tedy jedou přesně tak, jak jim to několikanásobný mistr světa navrhne. Prohlídky tratí testů s Pedrem jsou nedílnou součástí závodů a je to vždy to hlavní, na co závodníci vzpomínají jako na jedinečný zážitek. Pořadatelé proto již nyní připravují další ročník Pedro Torres Academy Cupu na rok 2023.
 
Foto: Magdaléna Straková a Maid of R Pictures – Brigitte Graffenberger, poskytl CSWE
Zdroj: tisková informace CSWE



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE