reklama 11A

Parkurové hvězdy v Dauhá: Začíná boj o seriálové body Global Champions 2024

ikonka

Ve čtvrtek startuje v Dauhá další ročník parkurové série Global Champions. Do Kataru se sjela celá řada jezdeckých hvězd a nechybí tam ani Češka Sára Vingrálková, která je členkou Scandinavians Vikings. Soutěže GCL proběhnou v pátek, LGCT v sobotu.
28.02.2024 07:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Tradičním hostitelem úvodního mítinku parkurové Global Champions je Al Shaqab v Dauhá. „Jsme hrdí na to, že můžeme hostit nejlepší koně, jezdce a nadšence jezdectví z celého světa v rámci této celosvětové soutěže, která je v souladu s Katarskou národní vizí 2030 modernizovat a zároveň zachovat dědictví, tradice a hodnoty a přimět naši společnost, aby se zapojila do jezdeckého sportu,“ řekl ředitel závodů Mohammed Jaber Al-Khayarin.
 
Z rozvoje jezdectví v této zemi s dvěma miliony obyvatel na jihozápadní části Perského zálivu je nadšen i prezident a zakladatel Global Champions Jan Tops. „Seriály Longines Global Champions Tour a Global Champions League každým rokem rostou a jsem také velmi hrdý na růst tohoto sportu v Kataru za uplynulých šestnáct let.“
 
Sportovní ředitel seriálu Marco Danese vyzdvihl při zahajovací tiskové konferenci pokračující inovace v tomto sportu. „Každý rok se jezdecký areál v Dauhá zlepšuje. Aréna v Al Shaqabu je považována za jedno z nejlepších sportovišť na světě nejen pro koně, majitele a ošetřovatele, ale také diváky a partnery. Je již tradicí zahajovat seriál v Kataru a sezonu začínáme plni očekávání. Účastníci vědí, jak moc důležité je hned při úvodní etapě získat cenné body a přijeli sem bojovat o vítězství.“
 

Psali jsme: Vingrálková je nově členkou Scandinavian Vikings. V žebříčku FEI dál stoupá

 
Do Dauhá se sjela téměř kompletní parkurová špička. Nechybí například světová jednička Henrik von Eckermann a žijící parkurové legendy John Whitaker a Marcus Ehning. Chybět nebude ani loňský vicemistr LGCT Maikel van der Vleuten a jedním z nejočekávanějších momentů turné je návrat Marca Kutschera. Z dalších jezdeckých hvězd lze jmenovat dřívější vítěze LGCT Grand Prix v Dauhá, jimiž jsou Denis Lynch, Edwina Tops-Alexander a Niels Bruynseels, jenž se společně s Pietrem Devosem dlouholetým členem týmu Prague Lions a oba budou tento celek reprezentovat i při zmiňovaném prvním kole GCL 2024. 
 
Na seznamu účastníků nechybí také Christian Ahlmann, Malin Baryard-Johnsson, Max Kühner, Simon Delestre, Christian Kukuk, Richard Howley, Eduardo Alvarez Aznar, Sanne Thijssen a Jur Vrieling, jenž se vrací mezi Pražské lvy po dvou sezonách strávených v jiném dresu. 
 
Global Champions dává opět prostor pro rozvoj jezdeckých talentů. Z jezdců do 25 let se úvodního podniku zúčastní například Jodie Hall Macateer, Oliver Fletcher, Jeanne Sadran, Harry Allen, Antoine Ermann, anebo také Sára Vingralková, která se stala byla v roce 2022 členkou Hamburg Giants, o rok později Monaco Aces, letos se představí nově v týmu Scandinavian Vikings.
 
První soutěž Global Champions Leaue startuje v pátek od 16:00 hodin místního času, druhé kolo pak v 19:10. LGCT Grand Prix Dauhá je na programu v sobotu od 18:00 hodin, přičemž posun oproti středoevropskému času je dvě hodiny. On-line přenos mohou zájemci sledovat prostřednictvím placené streamovací platformy GCTV.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE