reklama 11D

Pražské lvy posílí Jur Vrieling. Motivace nám nechybí, říká Anna Kellnerová

ikonka

Do parkurového družstva Prague Lions se pro sezonu 2024 vrací Nizozemec Jur Vrieling, jenž byl jeho členem už v letech 2020 a 2021. „Náš cíl je dostat se opět mezi nejlepší čtyři týmy,“ řekla při rozhovoru manažerka Pražských lvů Anna Kellnerová.
27.01.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Pořadatelé parkurové série Global Champions League v pátek odpoledne odtajnili složení týmu Prague Lions pro sezonu 2024. Pět jezdců zůstává v sestavě od loňska. Jedinou novinkou je tak návrat Nizozemce Jura Vrielinga, který startoval za lvy již v letech 2020 a 2021. Jeho kolegy budou Fernando Martinez Sommer z Mexika, trojice belgických jezdců Niels Bruynseels, Pieter Devos a Thibeau Spits, v neposlední řadě pak kapitánka týmu Anna Kellnerová.
 
„Od začátku jsme byli rozhodnuti, že nechceme dělat žádné velké změny, protože tým Prague Lions byl vždy silný a jeho jádro chci dlouhodobě zachovat. Myslím si, že je velmi důležité si vybudovat týmového ducha, proto jsme byli připraveni udělat jen menší změny, abychom sestavu posílili, a ne ho celý překopali,“ prozradila Anna Kellnerová.
 
S nápadem návratu Jura Vrielinga přišel před časem jeho manažer. „Oslovil mě již před rokem s tím, zda bychom nechtěli vzít Jura zpět do týmu. Tehdy to nevyšlo, jelikož jsme to každý viděli trochu jinak, ale už delší dobu před koncem minulé sezony jsme se jak s Jurem, tak s jeho manažerem bavili ohledně potenciálního návratu. Situace se později vyvrbila tak, že to již vyhovovalo jak jemu, tak i nám, a tak jsme se domluvili. Jur je opravdu skvělý týmový hráč a výborný jezdec. Jak je známo, máme i společnou historii z Prague Lions, takže věřím, že to byla nejlepší volba pro tuto sezonu,“ konstatovala manažerka Pražských lvů. 
 

Psali jsme: Prague Lions skončili v Super Cupu GCL čtvrtí. Riesenbeck slaví triumf

 
Více jak měsíc před začátkem nové sezony Global Champions League je již připraven rozvrh pro první mítink v katarském Dauhá. „Máme jasný plán, ale samozřejmě zbývá ještě pár týdnů, než tam jezdci s koňmi odcestují, takže se toho stále může hodně změnit. Zatím se připravují čtyři jezdci, abychom měli případného náhradníka, kdyby se cokoliv přihodilo. V širší sestavě pro Dauhá jsou Niels, Pieter, Jur a Fernando,“ prozradila Anna Kellnerová, jež by ráda Prague Lions taktéž pravidelně reprezentovala při ligových soutěžích. 
 
„Osobně doufám, že budu moci přispět svojí účastí víc než v loňském roce. Pořídila jsem i stájovou posilu. Nová klisna však zatím nemá zkušenosti s takto těžkými závody. Doposud skákala pouze při dvou a tříhvězdičkových soutěžích a musíme tak spolu odvést ještě kus práce. Ale věřím, že jak s ní, tak s Harrym se zapojíme do týmu při Global Champions League častěji. I proto jsme sezonu zahájili již v lednu při závodech ve španělské Olivě. Budeme pokračovat na čtyřhvězdičkové soutěže, abychom se dobře připravili na sezonu GCL,“ plánuje česká reprezentantka. 
 
Letošní sezona Global Champions bude přece jenom pro Pražské lvy trochu jiná. Poprvé po pěti letech totiž nebude vrcholit v libeňské O2 areně během galashow světového parkuru GC Prague Playoffs s mohutnou podporou domácích fanoušků. „Myslím si, že motivace nám přesto v tomto roce chybět nebude. Samozřejmě bez Prague Playoffs to pro nás bude jiné, to úžasné publikum nám bude hodně chybět. Sezona však není jenom o finále, jde o to, abychom zvládli odskákat všechna kola co nejlépe a ideálně se probojovali do nejlepší čtyřky po základní části. Je to náš cíl každý rok a letos tomu nebude jinak. I proto jsme udělali tu drobnou změnu v sestavě týmu, abychom našeho cíle mohli snáze dosáhnout. Určitě jsme všichni namotivovaní, možná ještě víc díky tomu, že minulý rok nebyl tak moc úspěšný, jako ten předešlý. Kluci jsou draví a připraveni zkusit vybojovat nejlepší místa na každém jednotlivém mítinku,“ dodala Anna Kellnerová.
 
Oficiální termínová listina parkurové série Global Champions ještě zveřejněna nebyla, ale první kolo se již tradičně koná začátkem března v Kataru. Pokračovat by se mělo na Miami Beach, v Mexico City a v dalších dvanácti destinacích. Pořadatelem GC Playoffs bude v roce 2024 saudskoarabský Rijád. 
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE