Parkurová série Global Champions 2023 odstartuje už za měsíc v Dauhá

ikonka

Přesně měsíc zbývá do startu dalšího ročníku parkurové série Longines Global Champions Tour a týmové Global Champions League, jejíž součástí je i celek Prague Lions. První kolo bude už pátým rokem v řadě bude hostit katarské Dauhá.
02.02.2023 13:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Do startu Global Champions 2023 zbývají už jen čtyři týdny. První kvalifikační kolo týmového seriálu Global Champions League, ale také Longines Global Champions Tour proběhne ve dnech 2. až 4. března. Jeho dějištěm bude Longines Arena v jezdeckém areálu Al Shaqab v Dauhá. 
 
Jak pořadatelé připomněli v tiskové zprávě, katarská metropole se do této parkurové túry připojila už v roce 2008 a je tak jednou z jejích nejstarších zastávek.
 
V roce 2022 se z triumfu v LGCT Grand Prix radoval Němec Ludger Beerbaum. „Ve své kariéře jsem zažil mnoho vítězství, ale toto je pravděpodobně jedno z nejemotivnějších a také se opravdu neočekávané. Jsem opravdu moc šťastný, stále nemohu uvěřit tomu, co se stalo. Z mnoha důvodů je tento okamžik pro mě naprosto výjimečný,“ konstatoval tehdy v rozhovoru krátce po soutěži.
 

Čtěte také: Prague Lions jsou v anketě Sportovec roku 2022 mezi kolektivy v top10

 
Špičkoví parkuroví jezdci budou letos v Dauhá soutěžit už na konci tohoto měsíce. Závodní mítink Longines Global Champions Tour totiž navazuje na desátý ročník Commercial Bank CHI Al Shaqab pořádaný od 23. do 25. února. Je to jedna z pouhých pěti soutěží kategorie CHI na celém světě. Kromě parkurového skákání na úrovni CSI5* zahrnuje drezurní soutěže CDI5* a paradrezurní klání CPEDI3*. 
 
Jak bylo již dříve avizováno, Global Champions na začátku března nabídne zcela nový formát programu. Úvodní dvoukolový závod týmové Global Champions League se pojede v jeden den, a to v pátek 3. března. První kolo je plánované od 15:10 hodin místního času, v 18:30 pak naváže kolo druhé, které je současně kvalifikací do sobotní Grand Prix Longines Global Champions Tour. Do té postoupí čtyřicet nejlepších dvojic v rámci individuálního hodnocení soutěže. Celková dotace závodů je téměř půl milionu eur. 
 

Psali jsme: Nový formát Global Champions: Týmová GCL a LGCT jednotlivců v jiný den

 

Global Champions zahrnuje letos opět šestnáct zastávek. Po Dahá navážou v dubnu Miami Beach a Mexico City, v květnu se dění přesune do Madridu. Nejvíce nabitým měsícem je červen, zahrnuje čtyři destinace v Ramatuelle / Saint Tropez, v Cannes, ve Stockholmu a v Paříži. Červencovými zastávkami jsou Monako a Riesenbeck, v srpnu budou následovat Londýn a Valkenswaard, v září pak Řím a New York. 
 
Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu a tečku udělá již popáté GC Prague Playoffs v libeňské O areně, kde se odehraje ve dnech 16. až 19. listopadu GCL Super Cup a LGCT Super Grand Prix. Podrobnosti o celém seriálu jsou na adrese www.gcglobalchampions.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions