reklama 11B

Nová jezdecká hvězda Prague Lions. Marco Kutscher a jeho výčet úspěchů

ikonka

Letošním nováčkem v týmu Prague Lions při Global Champions League se stal Marco Kutscher. V GCL ovšem žádný nováček není. Schválně, vzpomenete si, za které družstvo startoval v minulosti? Úspěchů má za sebou celou řadu. Ty největší vám připomeneme.
19.03.2019 07:46  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Marco Kutscher je jednou z nových posil družstva Prague Lions pro Global Champions League s ročníkem 2019. Německého jezdce není třeba dlouze představovat. Je majitelem několika medailí z vrcholných závodů včetně olympijských her.
 
Kutscher se narodil v roce 1975 v Nordenu na severozápadě Německa. Ke koním ho přivedli rodiče a jezdit začal už jako šestileté dítě.
 
Během kariéry absolvoval v německých národních barvách řadu soutěží na nejprestižnějších závodech včetně olympijských her. Úspěch se dostavil v roce 2004 v Aténách, kde vybojoval v sedle Montendera s týmem bronzovou medaili. Navíc později získal bronz i v individuálním hodnocení, když byl dodatečně diskvalifikován vítěz a Kutscher se původně čtvrté příčku posunul na třetí. S holandským hnědákem Montenderem vyhrál ve stejném roce mistrovství Evropy seniorů v San Patrignanu. 
 
Na olympiádě startoval ještě o čtyři roky později v Hong Kongu, kde se představil asi prozatím s největší koňskou hvězdou, kterou sedlal, plemenným hřebcem Cornetem Obolenskym. 
 
Finále Světového poháru absolvoval celkem osmkrát. Nejvyšší pozici obsadil na domácí půdě v Lipsku v roce 2011 s Cashem. Skončil tehdy jen těsně pod stupni vítězů.
 
V seriálu Global Champions League závodil v roce 2016 a 2017. V obou sezonách byl součástí týmu Cannes Stars. V sezoně 2016, kdy „Hvězdy z Cannes“ skončily v celkovém hodnocení na pátém místě, se pětkrát dostaly na stupně vítězů. Přitom Marco Kutscher k tomu dopomohl třikrát. 
 
Do nejvyšších soutěží má Kutscher dva svěřence. Desetiletého vestfálského hřebce Charca a stejně starého oldenburského hřebce Boeckmanns Lord Pezi Juniora. 
 
Foto Stefano Grasso/LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE