reklama 11C

Netrénujte tvrdě, trénujte chytře, nabádá čerstvá vítězka FEI Awards

ikonka

V úterý 21. listopadu byly během galavečera v Mexico City rozdány ceny FEI Awards za sezonu 2023. Trofej pro nejúspěšnějšího jezdce napříč disciplínami získala Němka Jessica von Bredow-Werndl. Uspěl i „zázračný Mexičan“ a další osobnosti.
24.11.2023 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Mezinárodní jezdecká federace FEI oceňuje každoročně nejúspěšnější osobnosti jezdeckého sportu. Letošní slavnostní ceremoniál proběhl 21. listopadu v Mexico City. 
 
V hlavní kategorii Peden Bloodstock FEI Best Athlete byli nominování tradičně ti nejlepší z nejlepších. Stáli proti sobě Švýcar Steve Guedrat, který je letošním mistrem Evropy v parkurovém skákání, Němka Jessica von Bredow-Werndl, olympijská vítězka z Tokia, vítězka World Cupu 2023 a mistrovství Evropy 2023 v drezuře, Rosalind Canter – britská jezdkyně všestrannosti, která vyhrála Světové jezdecké hry 2018 a letos slavila titul na evropském šampionátu a nizozemská jezdkyně s pony spřežením, jež od roku 2020 neprohrála na žádném CAI.
 
Nakonec se radovala německá drezurní jezdkyně. Trofej si převzala symbolicky na dálku, protože se akce nemohla zúčastnit osobně. „Je to pro mě velká pocta,“ uvedla Jessica Bredow-Werndl ve video medailonku a vyjádřila lítost, že nemůže být v Mexiku.
 
„Dalera je asi nejinteligentnější kůň, kterého jsme kdy jezdila. Je obrovsky mazlivá a přitom, když vstoupí do arény, chová se jako rocková hvězda. Máme spolu velmi výjimečný vztah. Milujeme se vzájemně a máme obě rády práci, kterou spolu děláme. A jak to udělat, aby kůň měl rád vás a společnou práci? Říkám: netrénujte tvrdě, trénujte chytře,“ prozradila svůj přístup Němka.
 
V další kategoriích byli vyhlášeni nejlepší ošetřovatel, vycházející hvězda jezdeckého sportu a nejvíc inspirativní osobnost. Ošetřovatelem sezony 2023 se stala Finka Emma Uusi Simola, který pracuje pro parkurového jezdce Steva Guerdata, a to už více než deset let. Ocenění pro vycházející hvězdu, tedy jezdce do jednadvaceti let, převzala devatenáctiletá Američanka Mimi Gochman. FEI ji nazývá „senzací z New York City.“ 
 
„Jezdectví pro mě znamená všechno. Je to věc, kterou dělám celý život a jsem za to velmi vděčná,“ prohlásila Mimi Gochman s tím, že cena FEI je pro ni obrovskou poctou. Nejvíce inspirativní osobností se stal mexický skokan Federico Fernandez Senderos. Parkurový svět si získal svým nezlomným optimismem po tragické letecké nehodě, kterou jako zázrakem přežil.
 
Zdroj: FEI
 
Foto: Liz Gregg / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE