reklama 11D

Guerdatova cesta ke zlatu. Dynamix je superstar, chválí svou klisnu

ikonka

Parkurové mistrovství Evropy s číslovkou 2023 je minulostí. Soutěže v Miláně nabídly to nejlepší, co je možné v současném evropském skokovém sportu vidět, napětí a obraty až do konce. Pojďte si připomenout zajímavé momenty ve fotogalerii.
04.09.2023 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

Italské město Milán se stalo na pět dní dějištěm vrcholných parkurových soutěží. Od 30. srpna do 3. září se tam konalo mistrovství Evropy seniorů.
 
Nejprve bylo jasno o pořadí v soutěži družstev. V ní za poslední tři sezony poněkolikáté předvedli absolutní soustředěnost a klid jezdci Švédska, kteří nakonec vybojovali zlato. Mají tak nejcennější kov z olympijských her 2021, mistrovství světa 2022 a mistrovství Evropy 2023. Na druhém místě dojeli Irové a třetí byli Rakušani, pro které to je historický úspěch. Díky pozici ve výsledkové listině si navíc zajistili postup na olympiádu do Paříže, stejně jako Španělé a Švýcaři.
 
Klání jednotlivců vyvrcholilo v neděli 3. září. Finále čítalo dvě kola. Jako lídr šel do rozhodující části šampionátu Švéd Jens Fredricson na hnědákovi Markan Cosmopolit. Od středy nezaváhal a jako jediný měl před finále nulu. Jenže nakonec v každém ze dvou kol jednou chyboval a osm trestných bodů ho odsunulo na konečné páté místo. 
 
Zlato získal Švýcar Steve Guerdat, který s klisnou Dynamix de Belheme ani v jedné z celkových pěti jízd nechyboval. Druhý byl Němec Phillip Weishaupt na valachovi Zinedayovi a bronz si odvezl francouzský jezdec Julien Epaillard. Ten se v Miláne představil s ryzkou Dubai du Cedre.
 
„Jsem velmi, velmi, velmi šťastný nebo možná požehnaný od samého začátku kariéry. Jsem si jistý, že tento chlapík vedle mě je lepší jezdec,“ řekl Guerdat na tiskové konferenci k vedle sedícímu Weishauptovi. „Jenže neměl vždy takové štěstí na koně, jako já. Nyní mohu říct, že ona je nejlepší kůň, jakého jsem kdy měl,“ uvedl na adresu klisny Dynamix. „Nechtěli jsme se dostávat pod tlak tím, že budeme dopředu vykládat, že máme novou superstar, ale věděli jsme to.“
 
Foto: Leanjo de Koster



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE