Nesvačil nechal v Cáchách za sebou elitu. Vyhrál vozatajský parkur

ikonka

Český reprezentant ve vozatajských soutěžích Jiří Nesvačil junior podává dlouhodobě výborné výkony v překážkové jízdě mezi kužely. Během nedělního parkuru při CHIO Aachen 2021 za sebou nechal světovou elitu a soutěži s finále nenašel přemožitele.
19.09.2021 13:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Osm nejlepších vozatajů v parkurové části CHIO Aachen postupovalo do tzv. Winning Round, v němž stejně jako v základním kole nechyboval a díky času 68,95 sekundy zvítězil. 
 
Druhý skončil v čase finále 73,90 Belgičan Glenn Geerts. Třetí příčku vybojoval Koos de Ronde, jenž však ve finále inkasoval 5 trestných bodů. 
 
Čtvrtý byl v parkuru Benjamin Aillaud z Francie a pátý Ijsbrand Chardon z Nizozemska. Ten se stal celkovým vítězem třídenního vozatajského klání. Stříbrná pozice patřila dalšímu nizozemskému reprezentantovi Koosovi de Ronde. Třetím v pořadí pak byl Australan Boyd Exell.
 
Jiří Nesvačil senior zapisoval v základní části vozatajského parkuru tři trestné body a dokončil osmnáctý. Na dvacáté příčce v kompletní soutěži to však již nic nezměnilo.
 
Foto: Roman Vyskočil