reklama 11B

Na fotbalovém stadionu v Bratislavě vzniká kolbiště pro parkurové koně

ikonka

Tuny písku zasypávají v těchto dnech travnatou plochu Národního fotbalového stadionu v Bratislavě. Od 8. do 11. června se tam totiž uskuteční mezinárodní parkurové závody s účastí deseti zahraničních týmů, které nastoupí do pátečního Poháru národů.
03.06.2023 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Parkurové závody CSIO3* Longines EEF Series se vracejí do Bratislavy v novém hávu. Letos se Danube Equestrian Festival přesune do výjimečných prostor Národního fotbalového stadionu. Ten se na několik dní promění ve špičkový jezdecký areál se vším, co k tomu patří. 
 
„Nejlepší jezdci a koně si změří své síly přímo na ploše fotbalového stadionu. Ve spolupráci s firmou Karsten Koch vzniká na ploše speciální písková jezdecká aréna o rozloze 50 x 90 metrů,“ uvedl jeden z hlavních organizátorů akce Robert Pál. K jejímu vytvoření bylo zapotřebí 75 nákladních automobilů plných speciální pískové směsi. 
 
Podobně bude vytvořeno i opracoviště o rozloze 28 x 55 metrů, které se nachází před stadionem. „Z opracoviště budou jezdecké dvojice vjíždět branou přímo na stadion. Koně budou ustájeni v boxech na ulicích Kalinčiakova a Viktora Tegelhofa. Kamiony pro přepravu koní budou parkovat na stadionu Interu Bratislava,“ upřesňuje druhý z organizátorského tandemu Peter Pukalovič.
 
„Tato exkluzivní lokace přináší s sebou nové unikátní, a hlavně větší prostory pro sportovce, diváky i partnery. Hostit budeme téměř 230 koní s jezdci reprezentujícími sedmnáct zemí světa. Letošním autorem parkurů bude světoznámý stavitel Elio Travagliati z Itálie, který se podílel také na parkurové části olympijských her v Tokiu. Nejlepší jezdci a tými si během čtyř soutěžních dnů rozdělí celkovou finanční dotaci v hodnotě 180.000 eur,“ prozradil Robert Pál a doplnil, že na programu závodů je celkem dvacet soutěží s výškou překážek až do 155 centimetrů.
 

Psali jsme: V Bratislavě se chceme přiblížit formátu GC Prague Playoffs, říká Pál

 
Kapacita stadionu je 22.500 diváků a organizátoři věří, že se ochozy zaplní nejvíce v pátek a v neděli. „Za zmínku určitě stojí atraktivní noční skákání pod umělým osvětlením ve čtvrtek, stejně jako dva hlavní vrcholy celého programu v podobě páteční večerní soutěže Longines EEF Series Pohár národů a nedělní odpolední hlavní soutěže Grand Prix,“ láká Robert Pál. 
 
Do pátečního Longines EEF Series Poháru národů nastoupí celkem deset týmů. Kromě Slovenska se v něm představí také reprezentanti České republiky, Maďarska, Nizozemska, Dánska, Irska, Rakouska, Německa, Švýcarska a Egypta. 
 
„Diváci se mohou těšit i na doprovodný program v podobě voltižních vystoupení, ukázky drezury v podání Národního hřebčína Topoľčianky či vystoupení několika známých zpěváků jako například Natálie Hatalové, Ega nebo umělců Nové scény. Pro děti bude připravena zábavná dětská zóna ve spolupráci s nadací Sluníčko na cestě, díky které získává celou akci i charitativní rozměr. Návštěvníci mohou díky této nadaci přispět na dětskou chirurgii nemocnice Kramáre. Vstup je pro všechny diváky zdarma, potřeba je však, aby si návštěvníci stáhli bezplatné vstupenky prostřednictvím sítě Ticketportal.sk pod názvem akce CSIO Slovakia 2023,“ doplňuje Peter Pukalovič. 
 
Foto a video: poskytla Dorothy Sabová
Zdroj: tisková informace Danube Equestrian Festival
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }