reklama 11D

Michael Duffy na Miami Beach vyhrál Grand Prix LGCT. Rychlý Kühner chyboval

ikonka

Pro první vítězství v Longines Global Champions Tour si na Miami Beach dojel Ir Michael Duffy s dvanáctiletým valachem Claptonn Mouche. V rozeskakování Grand Prix jako jediný zopakoval čistou jízdu a získal tak postup do GC Playoffs v Rijádu.
07.04.2024 07:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Druhé kolo parkurové série Global Champions vyvrcholilo na Miami Beach Velkou cenou s výškou překážek 160 centimetrů. Postup do rozeskakování těsně unikl členovi vítězného týmu Rome Gladiators z páteční soutěže GCL. Ital Lorenzo de Luca na valachovi Cappuccino 194 totiž dovezl do cíle dva trestné body za překročení času a skončil tak desátý bez možnosti bojovat o příčky nejvyšší.
 
Mezi devíti postupujícími byl třiadvacetiletý Pražský lev – Thibeau Spits, který je reprezentantem Belgie. Na hřebci Calvino II de Nyze Z však na zkráceném parkuru udělal dvě chyby a umístil se devátý za rychlejším Michaelem Penderem s valachem HHS Calais. Většina dvojic udělala v rozhodující části Grand Prix jednu chybu. Ta musela nejvíc mrzet Rakušana Maxe Kühnera ve dvojici s valachem EIC Cooley Jump the Q, jelikož jeho čas 41,59 byl ze všech nejrychlejší. Stála ho tak cenné vítězství, které ukořistil irský jezdec Michael Duffy v sedle valacha Claptonn Mouche. Ten byl jediným, kdo dokázal zopakovat čistou jízdu.
 
„Už to nějakou dobu trvalo, tak už pravděpodobně bylo na čase, abychom s tím něco udělali. Je to úžasné a trochu mi dochází slova. Nejsem největší řečník, ale tentokrát mi to jde ještě hůř. Prostě nemám slov,“ přiznal po svém prvním vítězství v sérii Longines Global Champions Tour. O něco výřečnější byl druhý umístěný Max Kühner. „Cooley je velmi citlivý kůň. V obratu trochu podklouzl a já jsem ho pak potřeboval trochu pobídnout, aby se dostal k lépe k dalšímu skoku. Vždy si pamatuje takové pobídnutí a já jsem cítil, že u následující překážky ho budu muset trochu zadržet. To byl myslím důvod, proč jsme udělali chybu,“ zhodnotil.
 

Psali jsme: Prague Lions skončili při GCL v Miami Beach druzí. Neuvěřitelné, řekl Spits

 

Třetím na stupních vítězů byl Francouz Julien Anquetin, jenž startoval na valachovi Blood Diamond du Pont. Kurzem rozeskakování projel jen o 55 setin pomaleji než Max Kühner. Nechal tak za sebou další parkurové hvězdy jako jsou Eduardo Alvarez Aznar, Malin Baryard-Johnsson, Simon Delestre, Shane Sweetnam či Michael Pender.
 
Na vrcholu žebříčku LGCT je po dvou kolech již zmíněný Španěl Eduardo Alvarez Aznar, který má 62 bodů. O jeden bod méně má druhý Max Kühner, třetí je s 56 body Christian Kukuk. Následují Michael Duffy, Abdel Saïd, Simon Delestre, Harry Allen, Julien Anquetin, Marcus Ehning a Malin Baryard-Johnsson. 
 
Global Champions pokračuje již za pár dní v Mexico City. Začátkem května se přesune do čínské Šanghaje a posté se přestěhuje na delší dobu do Evropy, kde proběhnou hned tři mítinky po sobě ve Francii – konkrétně v Saint Tropez, v Cannes a v Paříži. Na konci června se uskuteční velmi hojně navštěvované kolo ve švédském Stockholmu a během letních prázdnin jsou naplánované mítinky v Monaku, v Riesenbecku, v Londýně a ve Valkenwaardu. Poslední předfinálovou zastávkou je na přelomu srpna a září Řím. O vítězích základní části se rozhodne koncem října v Abu Dhabi a GC Playoffs bude letos poprvé hostit saudskoarabský Rijád. 
 
Již v příštím roce se však tento vrchol světové parkurové série vrátí do Prahy. Libeňská O2 arena bude nejlepší parkurové jezdce a koně hostit ve dnech 20. až 23. listopadu 2025. Vstupenky na GC Prague Playoffs jsou již v prodeji a dle informací pořadatelů z Czech Equestrian Teamu je zájem o ně podle očekávání velký. Podrobnosti zájemci najdou na stránkách www.pragueplayoffs.com a www.gcglobalchampions.com.
 
Zdroj: tisková zpráva Global Champions
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE