reklama 11B

První kolo GCL 2024 vyhráli Cannes Stars. Prague Lions dokončili sedmí

ikonka

Parkurová série Global Champions League 2024 má za sebou první kolo, které se uskutečnilo v katarském Dauhá během pátečního odpoledne a večera. Dvoukolovou soutěž žádný z týmů nedokončil bez penalizace.
01.03.2024 22:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Družstvo Prague Lions reprezentovali v Dauhá belgičtí jezdci Niels Bruynseels a Pieter Devos. Bruynseels do první části závodu nastoupil v sedle desetiletého valacha Origi VD Vosberg a po jedné chybě zapisoval čtyři trestné body. Totožný výsledek měl i Devos na desetileté klisně Jarina J. Pro večerní parkur si členové pražského celku vzali jiné koně. Pieter Devos zvolil devítiletou klisnu Casual DV Z, Niels Bruynseels pak zkušeného patnáctiletého valacha Delux van T & L. Obě dvojice dokončily s nulou na bodovém kontě a celkových osm trestných bodů v kombinaci se součtem časů 138,84 sekundy pro ně znamenalo sedmé místo. 
 
Stejnou penalizaci měly ještě další čtyři týmy, všechny ovšem zaznamenaly lepší časy. Šestí tak skončili Doha Falcons, pátí New York Empire, čtvrtí byli členové Stockholm Hearts a třetí Riesenbeck International. O vítězství se rozhodovalo mezi Mexico Amigos a Cannes Stars. Obě sestavy postupovaly do druhého kola se čtyřmi body a shodně napodruhé žádný další nepřidaly. O úspěchu Canne Starss, což je úplně první tým GCL složený výhradně z žen, tak rozhodly rychlé časy jak Janne Friederike Meyer-Zimmermann v sedle dvanáctiletého valacha Messi van´t Ruytershof, tak Sophie Hinners na devítiletém valachovi Iron Dammes Singclair, která po prvním kole soutěže vystřídala Sanne Thijssen s osmnáctiletým hřebcem Con Quidam RB.  
 

Psali jsme: Sára Vingrálková zahájila v Dauhá dvanáctou příčkou s Nailou v't Merelsnest

 
Cannes Stars tudíž získaly do týmové tabulky třicet bodů, Mexico Amigos mají dvacet pět, dvacet jedna zapsali třetí Riesenbeck International a sedmí Prague Lions jich mají patnáct. Pozornost českých fanoušků parkurového skákání letos přitahuje také družstvo Scandinavian Vikings, a to především díky členství Sáry Vingrálkové. Ta za Vikingy odstartovala v Dauhá dvakrát. Napoprvé s jedenáctiletou klisnou Naila v´t Merelsnest předvedla čistou jízdu, napodruhé na čtrnáctiletém valachovi Quisandrovi inkasovala osm trestných bodů. Její kolegové Evelina Tovek a Henrik von Eckermann se také nevyhnuli chybám a s dvaceti body se Scandinavian Vikings zařadili na dvanáctý řádek výsledkové listiny, jenž jim přisoudil deset bodů do žebříčku Global Champions League. 
 
V sobotu od 18:00 místního času, tudíž od 16:00 hodin toho středoevropského, vyvrcholí mítink v Dauhá zahajovací soutěží Longines Global Champions Tour. Kvalifikuje se do ní vždy čtyřicet jezdců z hlavní páteční soutěže, přičemž tou čtyřicátou byla zmiňovaná Česka Sára Vingrálková s Quisandrem. Do sobotní Velké ceny tedy nastoupí jako úplně první. Přímý přenos je možné sledovat prostřednictvím placené streamovací platformy GCTV.
 
Zdroj: tisková informace Czech Equestrian Teamu



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE