reklama 11B

Madden to bude mít těžké. Do finále World Cupu jde světová špička

ikonka

Přehled parkurových jezdců kvalifikovaných do letošního finále Světového pohár, které proběhne 3. - 7. dubna ve Švédsku v Göteborgu, má definitivní podobu. Obhájkyně vítězství Beezie Madden to bude mít obtížné. Velmi silní se jeví Fuchs a Guerdat.
22.03.2019 16:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Celkem pětatřicet skokanů z osmnácti zemí bude 3. dubna stát na startu finále Světového poháru 2018/2019. V aréně Scandinavium v Göteborgu čeká na Beezie Madden (USA) těžký úkol. Obhájit loňské vítězství. Jako úřadující šampionka je automaticky kvalifikovaná, proti ní však bude stát řada špičkových dvojic. Velmi silně se jeví Švýcaři.
 
Prestižní série World Cup zažije své 41. finále. A byl to právě Göteborg, kde poprvé v historii došlo na tuto akci. Vítězství tehdy slavil Rakušan Hugo Simon, který sedlal Gladstona. Město dostalo přiděleno organizaci mítinku pak ještě patnáctkrát.
 
Největší hvězdou bude pro domácí publikum Henrik von Eckermann. Tomu se v letech 2017 a 2018 povedlo s klisnou Tovek´s Mary Lou získat třetí příčku a letos znovu bude jedním z favoritů. Nicméně na vrcholu sil jsou podle kvalifikačních žebříčků švýcarští reprezentanti Steve Guerdat a Martin Fuchs. 
 
Fuchsovy výkony s Clooneym v posledních dvou sezonách dávají tušit, že mladý Švýcar už bez pochyb patří mezi největší esa Evropy a Guerdat dokázal finále série vyhrát už dvakrát. Je o něm známo, že i pod tlakem je suverénní, jak dokázal už při mnoha příležitostech.
 
Mezi kvalifikovanými jsou i další jezdci, kteří dokázali finále v minulosti ovládnout. Hned tři Němci už mají doma trofej a do Švédska postoupili i letos. Ludger Beerbaum vyhrál s Ratinou Z v roce 1993 právě v Göteborgu. Daniel Deusser zvítězil před pěti lety v Lyonu a v roce 2011 se radoval Christian Ahlmann.
 
V přehledu vítězů najdeme jen pět žen. A všechny měly americké kořeny, stejně jako Beezie Madden, jíž čeká během prvního dubnového víkendu těžká zkouška.
 
Soutěže začnou 3. dubna. O vítězi bude jasno v neděli 7. dubna.
 

Přehled jezdců najdete ZDE

 
Foto: FEI / Christophe Taniere




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE