reklama 11A

Klusácká derniéra: Velkou cenu revoluce ovládl polský Diable Maya

ikonka

V neděli 17. listopadu se osmnáctým mítinkem uzavřela letošní klusácká sezona. Hlavním dostihem odpoledne v Chuchle Areně Praha byla Velká cena Sametové revoluce. Pusťte si krátké ohlédnutí, které jsme pro vás připravili v rámci Devadesátky EquiTV.
19.11.2019 05:22  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 

DEVADESÁTKU EQUITV Z KLUSÁKŮ SI PUSŤTE NA TOMTO ODKAZU

 

Poslední díl celoročního seriálu pro francouzské klusáky Velká cena Sametové revoluce přilákal mezinárodní konkurenci. Proti šesti domácím aktérům se na distanci 2180 metrů postavil polský Diable Maya.

A byl to právě šestiletý valach polské Stajnie Šwierki, který v sulce se svým trenérem Bartlomiejem Žakowskim dominoval stylem start - cíl a navázal na své tři pražské úspěchy z roku 2017. V posledním okruhu na něj sice zaútočil letošní čtyřnásobný vítěz na českých a německých drahách Fighter Pilot, ale Diable Maya si pohlídal velmi lehké vítězství o 7 délek. Třetí doběhla tříletá Gamelia Dub’s, kilometrový čas vítěze byl 1:16,5.

Česká klusácká asociace ocenila v rámci zakončení sezony také nejlepší aktéry letošního roku. Šampionem jezdců se stal s 21 vítězstvími Zdeněk Škobis. Mezi trenéry nasbírala nejvíce vítězství Petra Handschuhová, žebříčku podle výher vévodí Mykola Volf. Nejúspěšnějším majitelem roku 2019 je stáj Ecurie JS, v jejíchž barvách běhal mimo jiné vítěz letošního Zlatého okruhu Boccaccio.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE