reklama 11B

Kapala z nás voda ještě v autě, říkají jezdci KMK. Počasí je potrápilo

ikonka

Osm stupňů a déšť. Počasí pořadateli i účastníkům prvního letošního Kritéria mladých koní nepřálo. Přesto se ve středu 15. května sešlo v Hořovicích kvalitní startovní pole ve všech vypsaných kategoriích. Celkem se odehrálo na osmdesát startů.
16.05.2019 10:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Dekorování vítězné dvojice v kategorii pětiletých hřebců a valachů. Foto archiv pořadatele
 
 
Letošní květen je studený a nepříznivý. Déšť a teplota pod deseti stupni panovali i ve středu 15. května, kdy se v Hořovicích odehrávalo první kolo Kritéria mladých koní v parkurovém skákání. Počasí jezdce neodradilo. Do šesti soutěží nastoupilo bezmála osm desítek dvojic.
 
„Voda z nás odkapávala ještě v kamionu po cestě domů. S účastí a výsledky jsme ale spokojení“, komentoval podmínky Zdeněk Hruška, který spolu se stájovým kolegou Jiřím Tmějem posbíral několik předních příček. 
 
Jiří Tměj sedlal nejvýše hodnoceného šestiletého hřebce Londonderry DK. Dostal známku 26,20 stejně jako v téže kategorii Jakub Štěrba s Heartvitem ZH. Třetí dojela dvojice Jana Ferenc Perníčková a Unicato. V kategorii šestiletých klisen byla nejúspěšnější Ironda s Ivou Holíkovou, která dostala známku 25,70. O dva body méně měl Zdeněk Hruška na klisně Carthaga DK a Jan Buben s Fionou VI.
 
Mezi pětiletými hřebci a valachy dominoval Canturano „B“ s Janou Sušánkovou. Komisař Luboš Kozák jim udělil 26,00 bodů. O bod nižší známku dostal My Divine v sedle s Kateřinou Veselovskou. Třetí byla dvojice Jan Štětina a Presley-S. Nejlepší pětiletou klisnou byla Alberta 1, kterou předvedl Zdeněk Hruška se známkou 25,00 bodů. Stejné hodnocení měl i Jan Štětina na Jimmy Jane. Třetí dojela Radka Dvořáková s Colou Sugar ST. 
 
Nejmladší kategorii hřebců a valachů ovládl Ondřej Nágr s Cornessinim (25,50), druhá skončila Kateřina Veselovská na Carnelianovi a třetí místo brala Darina Hochmanová v sedle Casuala. Mezi klisnami byla nejvýše hodnocená Paulette van den Dries, kterou jel Ondřej Nágr, druhá skončila dvojice Denisa Vegrichtová a Loreta 21 a třetí dojela Ludmila Zářecká s Dranouter de Betze Z.
 

Výsledky najdete v tomto odkazu





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE