reklama 11B

Jockey Club zveřejnil jízdní řád dostihové sezony. Derby bude 6. září

ikonka

Hlavní obrysy dostihové sezony 2020 jsou publikovány - prvních osm dostihových dnů bez diváků budou mezi 18. květnem a 3. červencem hostit tři "áčková" závodiště. České derby se mimořádně posouvá na 6. září, St. Leger se poběží na konci října.
04.05.2020 19:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Jockey Club ČR v pondělí večer zveřejnil termíny a propozice prvních osmi dostihových dnů letošní sezony, které se uskuteční od pondělí 18. května do pátku 3. července. Do první fáze dostihů za zavřenými dveřmi se zapojí trojice závodišť: Chuchle Arena Praha, Hipodrom Most a Karlovy Vary.
 
"O zahájení dostihové sezony bylo primárně jednáno se zástupci závodišť kategorie A, protože tato závodiště splňují všechny potřebné parametry pro dodržení hygienické smyčky. Všem pořadatelům dostihů na závodištích kategorie A byly předloženy stejné podmínky podpory ze strany Jockey Clubu ČR," uvedl na webu autority handicaper a předseda rovinové komise Jaroslav Fabris.
 
Novou termínovou listinu otevírá v pondělí 18. května Memoriál Rudolfa Deyla v Mostě, premiérový mítink v Chuchle Areně Praha s Gomba handicapem a Velkou dubnovou cenou bude následovat o šest dní později.
 
"Znovu připomínáme, že vzhledem k omezenému maximálnímu povolenému počtu účastníků bude sezóna zahájena bez přítomnosti diváků a majitelů," upozornil Jockey Club s tím, že podrobné informace o hygienických opatřeních budou zveřejněny v úterý.
 
Prezidium Jockey Clubu v pondělí zároveň schválilo také změny termínů všech klasických dostihů. Jarní cena klisen se poběží 12. června, Velká jarní cena 28. června a Oaks 9. srpna. 100. České derby se bude vůbec poprvé konat až jako čtvrtý klasický dostih sezony 6. září a St. Leger je vypsán na 25. října. Dotace zůstávají bez výraznějších změn.
 
Pandemií vynucený posun derby znamená další primát této po všech stránkách nezvyklé sezony. Ještě nikdy ve své stoleté historii se domácí dostih o modrou stuhu nekonal později. Dosud tento "rekord" drželo první poválečné derby z 2. září 1945, o tři roky dříve se Modrá stuha českomoravská odběhla kvůli heydrichiádě 2. srpna.  
 
 

Termínová listina - jaro 2020

 

  • 18. květen (pondělí) - MOST - Memoriál Rudolfa Deyla

  • 24. květen (neděle) - PRAHA - Gomba handicap, Velká dubnová cena

  • 30. květen (sobota) - KARLOVY VARY - II. kategorie

  • 5. červen (pátek) - PRAHA - Memoriál profesora V. Michala, Memoriál Jaroslava Maška

  • 12. červen (pátek) - MOST - Jarní cena klisen, Memoriál Vlastimila Smolíka

  • 21. červen (neděle) - PRAHA - II. kategorie

  • 28. červen (neděle) - PRAHA - Velká jarní cena, Velká květnová cena

  • 3. červenec (pátek) - KARLOVY VARY - Karlovarská dvojnásobná míle, Letní cena klisen

 

Zdroj: Jockey Club ČR

 
 

ODKAZ NA PROPOZICE

KLASICKÉ DOSTIHY

 

Krátce ze zahraničí

 
Francouzská sezona bude obnovena 11. května v Longchamp. Poslední potřebný předpoklad, povolení od pařížské policejní prefektury, byl splněn v pondělí, informoval prezident France Galop Edouard de Rothschild. Na programu budou hned čtyři grupové dostihy včetně Prix d’Harcourt, poběží se bez diváků.
 
Velká Británie nadále usiluje o rozjezd mítinků za zavřenými dveřmi 15. května, zástupci British Horseracing Authority však připouštějí, že pracují i s dalšími variantami. Pozitivní stanovisko místních úřadů však musí ve čtvrtek posvětit vláda.
 
 
Ilustrační foto: Adam Volf, fotovolf.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE