reklama 11B

Indian Rock nechtěl v Neumünsteru do arény. Přesto zajel nejlepší freestyle

ikonka

V Neumünsteru se jela devátá kvalifikace Světového poháru v drezuře. Pro některé koně není v tamní hale snadné ignorovat blízkost publika. Hřebec Indian Rock s tím měl potíže při vstupu do arény. I přesto dovezl Emmelii Scholtens k vítězství.
18.02.2024 19:21  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Stefan Lafrentz  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

O víkendu 17. a 18. února se v neumünsterské hale konala kvalifikace drezurního Světového poháru. Už úvodní úlohu Grand Prix vyhrála nizozemská jezdkyně Emmelie Scholtens v sedle holandského hřebce jménem Indian Rock. A stejná dvojice pak ovládla nedělní Grand Prix Freestyle bodovanou do západoevropské ligy. Od rozhodčích dostala 81,565 procenta.
 
„Indiana mám od jeho třech let. Prošli jsme vším úplně od začátku. Celým jeho výcvikem, celou tou cestou až do Grand Prix. Je pro mě výjimečný tím, že jsem jezdila jeho otce a on se mu velmi podobá,“ nechala se slyšet nizozemská reprezentantka.
 
Vzpomněla tak hřebce Apache, s nímž byla pátá v týmové soutěži na Světových jezdeckých hrách v Tryonu 2018 a o rok později se s ním představila ve finále Světového poháru.
 
Nejvyšší skóre získala navzdory tomu, že hnědák Indian Rock byl nervózní a při vstupu do arény se dokonce bál. „Byl vyděšený ze včerejšího dekorování. Ale je to docela statečný kůň. Řekla jsem mu, že to je fajn, že může jít,“ popisuje jezdkyně nepříjemný moment před jejich výkonem v hlavní soutěži.
 
Druhé místo bral Patrik Kittel s klisnou Forever Young HRH, když zapsal o čtyři desetiny procenta méně než vítězka. Švéd trvale žijící v Německu připomněl svůj vztah k Neumünsteru a konkrétně k Holstenhallen. „Neumünster byl mým prvním domovem, když jsem kdysi přišel. A toto byly jedny z prvních závodů, které jsem navštívil, takže být tady po těch letech je docela fajn.“
 
Atmosféru v hale Holstenhallen a především to, že tam diváci sedí velmi blízko k obdélníku, zmínil ve svém komentáři Němec Matthias Alexander Rath, jenž s Destacadem FRH dojel třetí. „Je zřejmé, že není snadné jezdit v takové hale, když je publikum tak blízko a je tak nadšené. Což ale miluji. Děláme to proto, abychom lidi bavili. Aby viděli harmonii mezi jezdcem a koněm. Když pak projeví uznání, máme radost,“ řekl Rath, jenž zapsal 80,425 procenta. 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE