reklama 11C

Hradištko patřilo Šoupalovi. Stal se vítězem třetí Velké ceny ČSP 2023

ikonka

Druhý květnový víkend patřil dalšímu kolu Českého skokového poháru. Jeho dějištěm se stalo Hradištko a už úvodní dny naznačily, že skvělou formu si dovezl Martin Šoupal. Právě on se nakonec stal vítězem třetí letošní seriálové Velké ceny.
14.05.2023 18:14  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Neděle 14. května nabídla v rámci Českého skokového poháru v Hradištku finále Amateur Tour, v němž se radovala Pavla Kořenková na Derekovi. Finále Czech Junior Cupu pak nejlépe vyšlo dvojici Barbora Pospíšilová a Second Chance, která v rozeskakování zopakovala bezchybnou jízdu s nejlepším časem.
 
Veškerá pozornost se poté už upínala na Velkou cenu Hradištka, do níž nastoupilo třiadvacet dvojic. Deset nejlepších pak po základním kole postoupilo do finále. Jako první absolvovala rozhodující jízdu Sára Finsterle, a to s prvním ze dvou svých postupujících koní, valachem Levisem 5. K jedné chybě přidala nakonec ještě dvě shození. Výborně vyšlo finále Denise Vegrichtové. Ta se spolu s klisnou Blue Velvet dostala do cíle bez trestných bodů a v součtu s jednou chybou z první části soutěže se ujala vedení. To jí vydrželo poměrně dlouho. Po ní jedoucí Aneta Paličková s Conwalem přidala ke čtyřem bodům dalších deset a Jan Štětina v sedle belgického hnědáka Kuala Lumpur VD Begijnakker Z sice zapsal dohromady také pouze čtyři trestné body, ale cílem projel o téměř čtyři sekundy pomaleji než vedoucí jezdkyně.
 
Václav Studnička na Bonie 5 si, podobně jako řada jeho soupeřů, přinášel také jednu chybu ze základního kola a ve finále k ní ještě doplnil dalších devět trestných bodů. Jen o bod méně pak inkasoval v součtu z obou jízd jeho bratr Jan Studnička, který se v Hradištku představil s dvanáctiletým valachem Espressem. Další finalistkou byla Tereza Kleandr na holandské hnědce Imole. Ta v rozhodující časti shodila dvě překážky a spolu s chybou v první jízdě brala celkem dvanáct trestných bodů. Na řadu přišly tři dvojice, které měly výhodu čistého konta. Sára Finsterle s druhým ze svých koní dánskou klisnou Paddy´s Stakkato Girl ovšem v druhé jízdě nulu neudržela, když dovezla pět trestných bodů. V čele průběžného pořadí se tak stále držela Denisa Vegrichtová.
 
Další, kdo ji mohl ohrozit, byla Tereza Prášková na valachovi Entracte D´Austral. Ani jí se útok na první příčku nepovedl. Po chybě ve finále se s o dvě a půl sekundy horším časem zařadila na druhé místo. A tak zbýval už jen Martin Šoupal s Chique-K van´t Kattenheye. Zkušenému východočeskému jezdci se v Hradištku dařilo, den před Velkou cenou právě s tímto valachem vyhrál dvouhvězdové ST. Ve finále zvolil jízdu na jistotu, kdy nechyboval na překážkách a dovezl jeden trestný bod za překročení stanoveného času. Tento výsledek mu na vítězství stačil, Denisu Vegrichtovou odsunul na druhou příčku a třetí skončila Tereza Prášková.
 
Po třech kolech seriálu je na čele bodování Jan Štětina před Jaroslavem Jindrou. Třetí příčku sdílí společně Tereza Kleandr a Tereza Prášková.
 
Foto: Anežka Závorková, poskytla Asociace ČSP
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE