GP Martinice v plném proudu. Čtvrteční hlavní soutěž ovládl Stružinský

ikonka

Ve čtvrtek 27. května se úspěšně rozběhl první letošní parkurový mítink v areálu Equitana Martinice. V hlavní čtvrteční soutěži na 130 centimetrech zvítězil František Stružinský, jenž byl rychlejší téměř o čtyři vteřiny než druhá Nikola Bielíková.
27.05.2021 18:50  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


V areálu Equitana Martinice probíhají národní parkurové závody vypsané jako Grand Prix Martinice 2021. Celé zázemí areálu prošlo v průběhu zimní přestávky úpravami, přičemž nejvíce je pro diváky v tuto dobu poutavý nově a moderně zrekonstruovaný Seník. Ten v areálu slouží jako restaurace a zároveň zázemí pro jezdce a diváky. Na první martinický mítink byla také poprvé zapůjčena světelná tabule pořízená z fondů České jezdecké federace. 
 

Psali jsme: Anna Bierhanzlová: Zázemí a příroda okolo Martinic jsou bezkonkurenční

 
První den Grand Prix Martinice vyvrcholil v podvečerních hodinách soutěží s překážkami vysokými 130 centimetrů, v níž byl bezchybný a zároveň nejrychlejší František Stružinský s koněm Bob Saint Clar. Druhé místo patřilo Nikole Bielíkové v sedle valacha Quite Right a třetí nejlepší výsledek zaznamenala Adéla Chrdlová a Dibadu. 
 
Celý parkurový mítink v Martinicích vyvrcholí v neděli prostřednictvím Grand Prix, tedy dvoukolové soutěže na úrovni T* a T** s cena v hodnotě 160.000 Kč.  
 
Foto: Jan Vlček - Equifo, Vojtěch Kroupa