reklama 11D

Farma Ptýrov s novou arénou pro sezonu 2024: Kolbiště je větší o třetinu

ikonka

Kolbiště Farmy Ptýrov u Mnichova Hradiště patřilo donedávna mezi ty nejmenší, na kterých se konaly parkurové soutěže těžké úrovně. Ovšem od začátku venkovní sezony 2024 bude vše jinak, neboť tamní závodní plocha se zvětšila o celou třetinu.
17.03.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytl Vladimír Bednář  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
V Ptýrově na Mladoboleslavsku se každoročně koná několik parkurových závodů včetně divácky velmi oblíbené noční Velké ceny zařazené do Českého skokového poháru. V minulosti se na tamním kolbišti konaly i mezinárodní mítinky, konkrétně v letech 2007 a 2008. V roce 2010 pak na toto místo bylo přeloženo CSI* z Hradce Králové. 
 
Soutěžní aréna je mezi jezdci oblíbená, přestože byla doposud jeho plocha poměrně malá. Závodilo se na ploše 66 x 70 metrů. To je však již minulostí, neboť kolbiště prošlo v uplynulých měsících rozsáhlou rekonstrukcí a zvětšením. „Vzhledem k tomu, že chceme pokračovat na Farmě Ptýrov v pořádání jezdeckých závodů na vysoké technické i sportovní úrovni, je potřeba areál tomu maximálně uzpůsobit. Jednou z nejdůležitějších podmínek, kterou je třeba zajistit, je kvalita jízdárenských ploch. Z tohoto důvodu jsme došli k rozhodnutí zrekonstruovat hlavní kolbiště a opravit opracoviště,“ uvedl jednatel společnosti PCT Vladimír Bednář.
 
Zatímco v případě opracoviště se jednalo spíše o drobnější úpravy – konkrétně lokální opravy drenáží, doplnění písku s geotextilií a kompletní výměna hrazení – tak v případě kolbiště došlo na mnohem viditelnější proměnu. „Proběhla výměna celé drenážní vrstvy na stávajícím kolbišti, a hlavně jsme plochu kolbiště zvětšili o celou jednu třetinu. Rozšíření proběhlo v prostoru, kde býval zelený val, který sloužil jako přírodní tribuna. Celá plocha byla doplněna novým pískem s geotextilií a obehnána novým hrazením. Samozřejmě muselo dojít i ke zvětšení závlahového systému a doplnění dvou stožárů umělého osvětlení. Celkově bylo vytěženo a odvezeno zhruba pět tisíc metrů krychlových zeminy, což je pro lepší představu asi šest set nákladních aut. Naopak jsme museli navézt zhruba dvě stě padesát aut štěrku a písku,“ prozradil Vladimír Bednář pro redakci Jezdci.cz. Současná plocha kolbiště je tak 5.760 metrů čtverečních a rozměry stran jsou 60 x 96 metrů. 
 

Nepřehlédněte: Velké přípravy na sezonu: V Martinicích rekonstruují opracoviště i stáje

„V současné době stavební práce finalizujeme a do konce března plánujeme začít nové kolbiště plně využívat. Věřím, že pro letošní jezdeckou sezonu nabídneme špičkovou kvalitu nového zvětšeného kolbiště a celého zázemí areálu včetně kvalitní úrovně organizačního zajištění,“ dodal majitel Farmy Ptýrov.
 
První letošní závody v uvedeném areálu proběhnou ve dnech 27. a 28. dubna. Další budou následovat v polovině května, na začátku a konci června. Noční Velká cena Ptýrova se koná 25. srpna, Malá noční cena pak první říjnový víkend. 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }