Elišce Opravilové se vydařilo CCI Palmanova. S Vila Rufou pojede na MS

ikonka

S výborným pocitem se vrátila zpět do Rakouska reprezentantka ve všestrannosti Eliška Opravilová. Při italských mezinárodních závodech CCI2* se jí s klisnou Vila Rufou podařilo splnit kvalifikaci na mistrovství světa, které se bude konat ve Francii.
19.09.2021 20:29  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


V neděli 19. září vyvrcholil mezinárodní podnik ve všestrannosti v italském městě Palmanova. Českou republiku reprezentovala Eliška Opravilová, jejíž hlavním cílem bylo splnění kvalifikačních požadavků pro účast při mistrovství světa, jen je naplánováno na 20. až 24. října v Mondial du Lion ve Francii. 
 
„Jsem moc ráda, že se nám to povedlo. Pro mě i pro klisnu Vila Rufu, jejíž chovatelem je pan Karel Růžička, to byla opravdu výborná příprava pro světový šampionát. Nechybovaly jsme na parkuru ani v crossu. Trestné body máme pouze za čas, a to z důvodu ztráty podkovy před překážkou číslo pět,“ sděluje pocity Eliška. Kurz terénní zkoušky, jehož limitovaný čas měl dlouhých šest minut, překonaly s 13,20 trestnými body. 
 
Dohromady inkasovala česká dvojice 54,90 trestných bodů, čímž se zařadila na konečné devatenácté místo v mezinárodní konkurenci. Již za čtyři týdny bude moci Eliška Opravilová společně s Vila Rufou poměřit své síly v konkurenci jezdců na světové úrovni ve Francii. 
 
Foto: poskytla Eliška Opravilová